-
Draaien en frezen: Berekenen toerental
Dit leermiddel is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel zullen je leerlingen aan de hand van tabellen het ideale toerental berekenen voor het draaien met snelstaal en hardmetaal in verschillende soorten materiaal. In het tweede deel zullen …
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Diabetes: Theorie en toepassing
Opdracht rond diabetes aan de hand van een fictief cliëntdossier. De opdracht is opgebouwd volgens de OVUR-methode.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Opstelling niveauregeling: Handleiding
Deze handleiding heeft een stappenplan voor de bouw van een opstelling niveauregeling.
Downloadbaar lesmateriaal -
Verkleuring van vlees: Achtergrondinformatie
In dit filmpje wordt uitgelegd waarom vers vlees na verloop van tijd bruin in plaats van rood kleurt.
VideoLeerkracht -
Menu bereiden: Planningsfiche
Planningsfiche om je planning te maken bij het bereiden van een menu.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Roomijs maken: Lesplan
Lesplan i.v.m. roomijs maken.
De leerlingen demonstreren hier de aangeleerde keukentechnieken:
- vanner,
- ruban.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Toets rekenvaardigheden: Omzetten van eenheden
Toets of taak omzetten van eenheden. Juist opmeten van lengtematen
Downloadbaar lesmateriaal (25)Leerkracht -
Water: Toets
Toets i.v.m. het thema water:
- functie van water in ons lichaam;
- vochtbehoefte;
- voedingsmiddelen;
- stellingen i.v.m. water.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Producten van babyvoeding herkennen
De leerlingen krijgen een reeks afbeeldingen van babyvoeding en een reeks bijhorende schapetiketten.
De leerlingen knippen de schapkaartjes uit en kleven ze naast het juiste product van Olvarit.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Voedingstechnieken: Voorstelling
In deze videovoorstelling stelt Laure de studierichting Voedingstechnieken voor.
VideoAnder -
Koekjes: De wetenschap achter het bakproces
Lespakket over het bakken van een koekje met focus op de wetenschappelijke concepten die hierbij een rol spelen. We onderzoeken de invloed van de ingrediënten, bereidingswijze en ovenwerking op een koekje dat uit de oven komt. We bestuderen …
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Opgelucht: Integrale opdracht
Opdrachtenbundel voor integrale opdrachten i.v.m. lucht. Volgende items komen aan bod:
- Component voeding: Heerlijke lucht, gecreëerd met lucht
- Component sociale wetenschappen: Opvoeden is niet luchtledig
- Component expressie: Onderzoek …
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht