-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Kind met inktvlekken: Streetartparcours met lespakket
Kind met inktvlekken is een streetartparcours in Turnhout, in de bijlage vind je het lespakket.
Het is 1892. Senne is 11 jaar en een fabriekskind. Hij werkt, net als veel kinderen, in één van de Turnhoutse drukkerijen. Het werk is hard …
Downloadbaar lesmateriaal -
Collage: De regels van een goede compositie
Hoe maak je nu een mooie collage? Dat hangt vooral af van de compositie van je elementen op je collage. Een goede compositie is namelijk de kunst om elementen van een kunstwerk of design te organiseren in één harmonieus en aangenaam …
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Zentangle: Lesidee rond de insecten van Pol Cosmo
Zentangle is een tekentechniek waarbij je werkt aan je concentratie, persoonlijk welzijn en creativiteit. Het is een andere tekentechniek dan doodlen. Zentangles lijken vaak ingewikkeld maar zijn eigenlijk eenvoudig te tekenen door bepaalde vormen …
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
BookWidgets kelner en restaurant: Uitwisseling oefenmateriaal
BookWidgets-groep voor de opleiding kelner DBSO en restaurant derde graad duaal.
WebsiteLeerkracht -
Huishoudelijke dranken: Quiz
BookWidgets over koffie, melk en thee.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Hoe werkt de horeca: Quiz
BookWidgets over de werking van de horeca.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van gerechten: Quiz
BookWidgets over de bediening in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van dranken: Quiz
Meerkeuzevragen over het serveren van dranken.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Restaurant: Voorbereidende werkzaamheden
Meerkeuzevragen over mastiek maken, mise-en-place en andere voorbereidende werkzaamheden in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Restaurantmateriaal en apparatuur
Welke materialen en apparatuur zou je willen om een restaurant in te richten. Maak een lijst van wat je zou bestellen, zoek de prijzen op en hou rekening met het beschikbare budget.
Interactieve oefeningLeerkracht