-
Wie is het: Spreek- en luistervaardigheid
Spreken en luisteren in spelvorm: met deze werkvorm luistert iedereen naar elkaar én is er toch leven in je klas. De werkvorm is gebaseerd op een mengeling tussen Wie is het? en het gezelschapsspelletje Camel Up (waarin gegokt wordt welke …
Downloadbaar lesmateriaal (90)School/onderwijs -
Roomijs maken: Lesplan
Lesplan i.v.m. roomijs maken.
De leerlingen demonstreren hier de aangeleerde keukentechnieken:
- vanner,
- ruban.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Vakantiesalon: Opdracht studiereis
Dit is een opdracht die leerlingen uitvoeren wanneer ze het vakantiesalon (individueel) bezoeken.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Hotelreceptie: Terminologie oefenen
Deze oefening is gemaakt om de room status terminologie van een hotelreceptie in te oefenen.
De bedoeling is de specifieke room status term met de juiste verklaring ervan te linken.
De tweede bladzijde van dit document bevat de …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Logos und Firmen - Alles im Griff 2 Upd@te
Aanvulling bij de les over logo's. Woordenschat over bedrijfssectoren en bedrijven.
Bron: Duitse logo's door Nele De Baerdemaeker
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Woorden oefenen met Wozzol: Handleiding
In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je aan de slag kan gaan met Wozzol. Wozzol is een online tool waarmee je woorden in een vreemde taal kan oefenen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, ICT-coördinator -
Beschrijvingen formuleren: Groepsopdracht
De korte, Belgische animatiefilm Flatlife van Jonas Geirnaert is een fijn digitaal beeldmateriaal om te gebruiken in de klas. Het is zonder tekst en je kan er reeds vanaf BT3 mee aan de slag gaan om klassikaal of in groep te leren uitdrukken wat …
Downloadbaar lesmateriaal (61)Leerkracht -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Bestelbon: Stappenplan
Presentatie als leidraad voor de opmaak van de bestelbon in een restaurant:
- opmaak,
- bakwijzen van vlees/vis,
- afkortingen.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Student (lerarenopleiding) -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Het weer en het weerbericht
Leerlingen lezen een weerbericht, spreken over het weer, schrijven een prentbriefkaartje en luisteren naar een lied.
Downloadbaar lesmateriaal (5)School/onderwijs -
Gemeenschapsrestauratie: Begrippen en beheer
Deze syllabus behandelt verschillende onderdelen van het beheer in de grootkeuken.
Een overzicht:
- Beheer van de gemeenschapsrestauratie
- Financiële aspecten in de gemeenschapsrestauratie
- Kostenbegrippen
- Boekhouding versus …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Preventieadviseur, … - Beheer van de gemeenschapsrestauratie