-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Video's rond soft skills
Specifiek voor huishoudhulpen maakte Vorm DC een aantal video's die volgende soft skills voor huishoudhulpen in beeld brengen:
- actief luisteren,
- assertiviteit,
- autonomie,
- discretie,
- duidelijke communicatie,
- flexibiliteit,
- omgaan met feedback, …
Video -
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedselkost berekenen: Werkbundel
Cursus over het berekenen van de food cost en BTW.
Dit werd gebruikt als voorbereiding op hun eindproject.
Na deze taak begrepen de leerlingen dat BTW en de voedselkost belangrijk is.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
BookWidgets kelner en restaurant: Uitwisseling oefenmateriaal
BookWidgets-groep voor de opleiding kelner DBSO en restaurant derde graad duaal.
WebsiteLeerkracht -
Huishoudelijke dranken: Quiz
BookWidgets over koffie, melk en thee.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Hoe werkt de horeca: Quiz
BookWidgets over de werking van de horeca.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van gerechten: Quiz
BookWidgets over de bediening in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van dranken: Quiz
Meerkeuzevragen over het serveren van dranken.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Restaurant: Voorbereidende werkzaamheden
Meerkeuzevragen over mastiek maken, mise-en-place en andere voorbereidende werkzaamheden in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Restaurantmateriaal en apparatuur
Welke materialen en apparatuur zou je willen om een restaurant in te richten. Maak een lijst van wat je zou bestellen, zoek de prijzen op en hou rekening met het beschikbare budget.
Interactieve oefeningLeerkracht