-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Eet jij (te) veel ultrabewerkte voeding?: Audiovisueel lesmateriaal
In deze collectie vind je audio en video voor een les over ultrabewerkte en gezonde voeding. De redactie van Het Archief voor Onderwijs zocht naar sprekend beeldmateriaal en geknipte fragmenten om dit onderwerp voor de klas te brengen. Gebruik de …
VideoNieuw -
STEMOOV: Video
Deze video demonstreert aan de hand van een praktijkvoorbeeld hoe het STEMOOV-model effectief kan worden toegepast in een lessituatie.
VideoLeerkracht, ICT-coördinator -
Ice cream challenge: Project productontwikkeling
Een aanvulling op de Ice cream challenge: Een product ontwikkelen van Melanie Tamsin
Met deze lessenreeks van drie lesuren gaan leerlingen in een groep een ijsje bedenken en maken. Ze bedenken een logo, verpakking en een naam. Vervolgens wordt …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Ander -
Organiseer een feest: Zelfstandig werk
De leerlingen maken een draaiboek om een feest (in een thema dat past binnen de periode dat de opdracht gegeven wordt) voor tien personen te organiseren. Zowel de gerechten, boodschappen, budget, uitnodiging, aankleding en interieurzorg komen aan …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedingsdriehoek: Cursus
Het is een stukje invulcursus en theorie over de voedingsdriehoek en gezonde voeding. In dit onderdeel wordt de blauwe zone (water) en de donkergroene zone (fruit, groenten en wat je beter meer van eet) uitgelicht.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
OpenStax: Studieboeken
OpenStax biedt gratis studieboeken aan voor alle soorten studenten, waardoor onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar wordt.
Je vindt er boeken voor o.a. de onderwerpen:- boekhouden;
- economie;
- management en marketing; …
WebsiteLeerkracht -
De Kostwinners: Wat-je-nog-liggen-hadGPT
Deze website zorgt ervoor dat jij nooit nog restjes weggooit!
Zit jouw koelkast ook vol restjes, overrijpe, half-opgegeten of gewoon vergeten ingrediënten? No worries: wat-je-nog-liggen-hadGPT bedenkt unieke recepten met alles wat jij hebt, zodat …
Website -
DiabetesPro: Platform en voorlichtingsmateriaal diabetes
DiabetesPro is het magazine en online platform van V&VN Diabeteszorg voor diabetesverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en praktijkondersteuners.
Op deze pagina vind je een overzicht van voorlichtingsmateriaal voor mensen met diabetes …
WebsiteLeerkracht -
HACCP: Oefeningen
Oefeningen op het in de correcte volgorde plaatsen van de stappen HACCP.
De leerlingen maken deze taak nadat ze de les gekregen hebben. Ze kunnen eventueel hun handboek gebruiken.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht