-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedselkost berekenen: Werkbundel
Cursus over het berekenen van de food cost en BTW.
Dit werd gebruikt als voorbereiding op hun eindproject.
Na deze taak begrepen de leerlingen dat BTW en de voedselkost belangrijk is.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Huishoudelijke dranken: Quiz
BookWidgets over koffie, melk en thee.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Hoe werkt de horeca: Quiz
BookWidgets over de werking van de horeca.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van gerechten: Quiz
BookWidgets over de bediening in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van dranken: Quiz
Meerkeuzevragen over het serveren van dranken.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Restaurant: Voorbereidende werkzaamheden
Meerkeuzevragen over mastiek maken, mise-en-place en andere voorbereidende werkzaamheden in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Gastheer of gastvrouw: Test
Meerkeuzevragen over wat je best wel/niet doet als gastheer of -vrouw om bij te dragen aan de klantentevredenheid en de groei van het horecabedrijf.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Drankenkennis: Test
Test je drankenkennis met deze meerkeuzevragen.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van dranken: Test
Test met meerkeuzevragen over het serveren van dranken.
Interactieve oefeningLeerkracht