-
Evaluatie praktijkles voeding
Rubric evaluatie voor praktijklessen voeding 3de graad basiszorg en ondersteuning waarbij volgende items worden geëvalueerd:
- persoonlijke hygiëne,
- hygiënisch handelen,
- kwaliteitsbewust handelen,
- ergonomisch handelen, …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Starten met innovatie in het technisch en beroepsgericht onderwijs: Inspiratiegids
Werk je in een technische of beroepsgerichte school en heb je een interessant innovatief idee om de wereld van onderwijs en arbeidsmarkt voor jezelf en je leerlingen te verbeteren?
Wil je dit graag in een project gieten maar weet je niet waar …
Downloadbaar lesmateriaal -
Fair trade: Inspiratielijst
Wil je in je klas aan de slag rond fair trade, maar weet je niet goed waar te beginnen? De Provincie Oost-Vlaanderen maakte een inspiratielijst met fysiek lesmateriaal, online lesmateriaal, beeldmateriaal en verschillende workshops.
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Drank en voeding: Prijslijsten watervoetafdruk
Op deze prijslijsten zie je hoeveel water het kost om bepaalde drankjes en maaltijden te maken. Leuk om te gebruiken voor sensibilisering rond de watervoetafdruk bij schoolfeesten, recepties…
Beeld (5) -
Watervoetafdruk: Infographics
In enkele beelden geven we info over de watervoetafdruk in het algemeen, de watervoetafdruk van kledij, papier, voeding, snacks en drank en enkele tips om je watervoetafdruk te verkleinen.
Beeld (20) -
Recyclagepark bezoeken: Taak
Taak bij een bezoek aan het recyclagepark.
De leerlingen lossen de verschillende vragen tijdens het bezoek op.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Kookles: Evaluatiedocument
Algemeen evaluatiedocument als leidraad bij de kookles. Zowel de leerkracht als de leerling kunnen dit overzicht gebruiken.
Downloadbaar lesmateriaal (39)Leerkracht -
Gezonde levensstijl: Gip-bundel
Deze gip-bundel kan gebruikt worden als individuele aanvulling op een groepsgip. De leerlingen die ervoor kozen om een kinderfeest te organiseren verdiepen zich in de oudere zorgvrager door kennis op te doen over de gezonde levensstijl bij de …
Downloadbaar lesmateriaal (22)Leerkracht -
Zelfevaluatiefiche: Risicosituaties
Zelfevaluatiefiche, die aangeeft in welke mate je voldoende aandacht besteedt aan risicosituaties in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Persoonlijke hygiëne: Zelfevaluatie
Zelfevaluatiefiche die zich richt op persoonlijke hygiëne in de keuken of bediening in de zaal.
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht -
Nutritionele waarde berekenen
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je voedingswaarden invoeren en laten berekenen per voedingsingrediënt.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht, Preventieadviseur, … -
Kostprijsberekening van een gerecht
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je eenvoudig een kostprijsberekening maken van een gerecht.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Leerkracht, Preventieadviseur, …