-
Voedingsdriehoek: Cursus
Het is een stukje invulcursus en theorie over de voedingsdriehoek en gezonde voeding. In dit onderdeel wordt de blauwe zone (water) en de donkergroene zone (fruit, groenten en wat je beter meer van eet) uitgelicht.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Diabetes: Ganzenbord
Dit bordspel is gemaakt om de geziene leerstof over diabetes in groepjes te laten herhalen.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Student (lerarenopleiding) -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Recept schrijven: Stappenplan
Met deze opdracht worden leerlingen stap voor stap aan de hand meegenomen om zelf een recept te schrijven in een sjabloon. De recepten kun je bundelen tot een kookboek van de klas.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Student (lerarenopleiding) -
Gezonde levensstijl: Werkblaadjes
Werkblaadjes i.v.m. een gezonde levensstijl en de impact van roken en drugs.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Student (lerarenopleiding) -
Voedingswaarden: Opzoekopdracht
Dit werkblaadje kan gebruikt worden tijdens een les over voeding. De leerlingen kunnen hun gsm gebruiken om bepaalde voedingswaarden op te zoeken van hun favoriete snoep of snacks.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Student (lerarenopleiding) -
Hoofdgerecht en tafeldekking: Praktijkopdracht
Praktijkopdracht die je kan gebruiken als examen:
- menukaart maken;
- winkellijstje opmaken;
- praktijkopdracht (hoofdgerecht maken en het indekken van een tafel).
Downloadbaar lesmateriaal (6)Student (lerarenopleiding) -
Vetten: Invuloefening
Invuloefeningen over de verschillende vetten: (on)verzadigde vetten.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Student (lerarenopleiding) -
Zuivelproducten: Invuloefening
Invuloefeningen over de zuivelproducten (melk- en roomsoorten).
Downloadbaar lesmateriaal (9)Student (lerarenopleiding) -
Hotelsector: Oefeningen hotelclassificatie
Invuloefeningen en juist/fout-vragen over de hotelsector.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Sinnercirkel: Werkbundel
De leerlingen maken kennis met de Sinnercirkel.
Daarnaast krijgen ze enkele praktische (metalen stoel reinigen) en theoretische oefeningen.
Downloadbaar lesmateriaal (42)Student (lerarenopleiding)