-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Eet jij (te) veel ultrabewerkte voeding?: Audiovisueel lesmateriaal
In deze collectie vind je audio en video voor een les over ultrabewerkte en gezonde voeding. De redactie van Het Archief voor Onderwijs zocht naar sprekend beeldmateriaal en geknipte fragmenten om dit onderwerp voor de klas te brengen. Gebruik de …
VideoNieuw -
Ice cream challenge: Project productontwikkeling
Een aanvulling op de Ice cream challenge: Een product ontwikkelen van Melanie Tamsin
Met deze lessenreeks van drie lesuren gaan leerlingen in een groep een ijsje bedenken en maken. Ze bedenken een logo, verpakking en een naam. Vervolgens wordt …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Ander -
Rugby: Lessenreeks
Dit lesplan bevat een lessenreeks die verspreid wordt over een lesperiode van vijf lesuren. De les gaat over rugby met betrekking op het spelenderwijs leren.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Oog-handcoördinatie op tien niveaus
In deze video daagt Geert je uit om te kijken hoe het zit met je oog-handcoördinatie. De opdracht wordt telkens duidelijk uitgelegd en vervolgens voorgedaan.
Je start bij het oefenen van niveau 1 en je werkt naar niveau 10 toe. Probeer …
VideoLeerkracht -
Voedingsdriehoek: Cursus
Het is een stukje invulcursus en theorie over de voedingsdriehoek en gezonde voeding. In dit onderdeel wordt de blauwe zone (water) en de donkergroene zone (fruit, groenten en wat je beter meer van eet) uitgelicht.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Organiseer een feest: Zelfstandig werk
De leerlingen maken een draaiboek om een feest (in een thema dat past binnen de periode dat de opdracht gegeven wordt) voor tien personen te organiseren. Zowel de gerechten, boodschappen, budget, uitnodiging, aankleding en interieurzorg komen aan …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Basketbal: Evaluatierubric
Rubric om de vaardigheden basketbal in wedstrijdvorm 3x3 te evalueren.
Zowel persoonsdoelen en bewegingsdoelen komen aan bod.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
OpenStax: Studieboeken
OpenStax biedt gratis studieboeken aan voor alle soorten studenten, waardoor onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar wordt.
Je vindt er boeken voor o.a. de onderwerpen:- boekhouden;
- economie;
- management en marketing; …
WebsiteLeerkracht -
FarmaInfo: Informatieve website
FarmaInfo is een gebruiksvriendelijke website ontwikkeld door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.
FarmaInfo bevat begrijpbare, betrouwbare en onafhankelijke informatie over geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor …
WebsiteLeerkracht