-
Stellingen horeca: Woordpuzzel
Is de stelling juist of fout? De letters die bij het juiste antwoord horen, vormen samen een korte zin.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Ander -
Stippen op je hand tegen pesten: Fotocollage
Zet vier stippen op je hand en toon op die manier dat je tegen pesten bent. De leerlingen leren over de betekenis van de 4 stippen.
De leerlingen organiseren een fotoshoot en maken een collage.
Beeld (15)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Creatief aan slag met pompoenen
Maak met je klas een pompoencreatie en pompoensoep.
Volg hierbij het technisch proces.Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Beeldaspecten: Visueel overzicht
Dit document illustreert de beeldaspecten:
- ruimte (positief en negatief, dicht en ver, overlapping, focus);
- lijn (recht, gebogen, spiraalvormig, gekruld);
- vorm (geometrisch, organisch, 3D);
- compositie (centraal, symmetrisch, diagonaal, regel …
Downloadbaar lesmateriaal (108)School/onderwijs -
Bereidingstechnieken: Memory
Memoryspel om de bereidingstechnieken op een leuke manier te herhalen of aan te leren.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Project foodshare-huisje
Er wordt veel voeding verspild. Via dit project maken leerlingen een foodshare-huisje dat iemand in zijn voortuin kan plaatsen. Het kan ook aangepast worden om een ander doel te dienen, bv een ruilbibliotheek, weggeefkast,...
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Muziekstijlen: Infofiches
In dit document worden een aantal muziekstijlen eenvoudig beschreven.
Downloadbaar lesmateriaal (52)Leerkracht -
Inhoudsmaten: Rekenwerk
Dit leermiddel biedt een waaier aan oefeningen om onder andere inhoudsmaten om te zetten en groot- en eenheden af te lezen.
Downloadbaar lesmateriaal (41)Leerkracht -
Ciabatta: Recept
Dit leermiddel is een recept om op de juiste werkwijze een ciabatta te kunnen vervaardigen. De deegbereiding, het verwerken en het bakken zelf komen aan bod.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, Directie -
Bakproces en vetten: Test
Deze leermiddelen handelen over het bakproces en de vetten in het deeg. Over deze twee onderwerpen zijn schriftelijke taken voorzien.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie -
Huishoudbrood en melk: Taken
Deze leermiddelen vaktechnologie, behandelen de soorten brood en hoe men van voer tot melk kan komen. De documenten zijn opgevat als invuloefening voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Hartige bereidingen en roomijs: Receptie
Dit leermiddel bevat een werkwijze over hartige bereidingen en roomijs, om te gebruiken bij het verzorgen van recepties.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Directie