-
Les questions: Werkblad
Oefeningen en presentatie om de vraagzin te herhalen. Zowel gesloten vragen als vraagwoordvragen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Bieren serveren
Bier tappen en serveren: in deze BookWidgets leer je de kneepjes van het vak.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Dranken serveren
In deze BookWidgets komen praktische tips en etiquette aan bod. Waarop let je best als je een bestelling opneemt? In welke volgorde maak je de drankjes klaar? Waarop let je als je de bestelling serveert?
Interactieve oefeningLeerkracht -
Vegetarische en veganistische voeding: Lesbundel
Educatieve bundel met presentatie over vegetarische en veganistische voeding:
- wat is vegetarisch (veggie) en vegan;
- voordelen van plantaardige voeding: milieu, gezondheid & dierenwelzijn;
- quiz;
- wat is duurzame voeding;
- tien tips om veggie te …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Adjectif et pronom démonstratif: Overzicht
Een visueel overzicht van de aanwijzende bijvoeglijke naamwoorden en voornaamwoorden in het Frans, vertrekkend vanuit het Nederlands.
Downloadbaar lesmateriaal (11)Leerkracht -
Article partitif: Presentatie en video
In deze video en powerpoint wordt in het Nederlands uitleg gegeven over l'article partitif - het deelaanduidend lidwoord.
Video werd gemaakt met powerpoint en screencast-o-matic.
Downloadbaar lesmateriaal (22)Leerkracht -
Bezittelijk bijvoeglijk naamwoord: Schema
Schema over het gebruik van het bezittelijk bijvoeglijk naamwoord in het Frans. Aangepast en aangevuld schema van volgend origineel.
Bron: Adjectif possessif : Schema door Shari Van Keirsbulck
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek
Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons …
Downloadbaar lesmateriaal -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Dry aged vlees
Didactisch beeldmateriaal bij het geven van een les rond dry aged vlees.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Muziek tijdens het tafelen: Opdrachtenreeks
Les i.v.m. muziek tijdens het tafelen.
De leerlingen bespreken weetjes i.v.m. muziek en eten. Ten slotte stellen ze zelf een menu samen met aangepaste achtergrondmuziek.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
InnoVET: Hand-outs webinar
Hand-outs van de webinar over de deelsite InnoVET. Stap voor stap wordt getoond hoe je leermiddelen kan zoeken op deze deelsite van KlasCement.
Downloadbaar lesmateriaal