-
Gebruik van imparfait en passé composé: Hulpfiche
Wanneer gebruik je l’imparfait en wanneer le passé composé? En hoe vorm je beide tijden? Deze cheatsheet geeft je een handig overzicht!
Downloadbaar lesmateriaal (65) -
Biscuit maken: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel over het maken van biscuit:
- benodigdheden,
- ingrediënten,
- werkwijze,
- ...
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Avondmaal bereiden: Juliennesoep en jagersschotel
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- een juliennesoep maken;
- een jagersschotel maken;
- groenten schoonmaken;
- groenten snijden; …
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Avondmaal bereiden: Spaghetti bolognaise en rijstpap
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- in groep werken;
- gaarheid van deegwaren nagaan;
- vlees bakken;
- groenten snijden;
- spaghetti …
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Marsepein: Lesontwerp
Een lesplan om leerlingen aan te leren hoe ze marsepein moeten maken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Voedselinfectie en voedselvergiftiging: Kenmerken
Aan de hand van vraag en antwoord leren leerlingen met behulp van dit document meer over het belang van voedingshygiëne.
Er is ook een correctiesleutel beschikbaar.
Downloadbaar lesmateriaal (42)Leerkracht -
Huwelijksverjaardag van twee zorgvragers: Organisatie
Een lesplan om leerlingen aan te leren hoe ze zelfstandig een feest organiseren, hiervoor prijsbewust aankopen, de nodige informatie leren opzoeken en de aankopen correct bewaren.
Downloadbaar lesmateriaal (22)Leerkracht -
Efforts to increase students interest in pursuing STEM-studies and -careers
Dit rapport van Scientix, in opdracht van European Schoolnet, zet de krachtlijnen neer van een Europees onderzoek om jongeren te stimuleren een STEM-opleiding te kiezen.
Een greep uit de inhoud:
- prioriteiten en strategieën in …
ArtikelLeerkracht -
Het tussendoortje
Dit document richt zich op de kenmerken van het tussendoortje. Items die aan bod komen zijn onder meer:
- zelfreflectie over je voedingsgewoonten;
- vetten en suikers;
- meten en wegen van ingrediënten;
- voedingsdriehoek.
Let op: de …
Downloadbaar lesmateriaal (31)Leerkracht -
Champagne: Kenmerken
Deze presentatie geeft een overzicht van de kenmerken van champagne. Items die daarbij aan bod komen zijn:
- druivensoorten,
- bodemkenmerken,
- champagnesoorten,
- classificatie van de champagnes.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Ergonomisch werken
Lesplan om voldoende aandacht te besteden aan ergonomisch werken in de keuken. De bedoeling is onder meer dat leerlingen:
- het begrip ergonomie kunnen verduidelijken met voorbeelden;
- de principes van ergonomisch handelen in concrete situaties …
Downloadbaar lesmateriaal (27)Student (lerarenopleiding) -
Recept appelcake: Stappenplan
Hoe kan je een appelcake maken met de leerlingen? Een eenvoudig stappenplan helpt hen op weg.
Downloadbaar lesmateriaal (25)Leerkracht