-
Voeding: Basiskennis
Toets over basiskennis vakterminologie voor de opleiding hotel en afdeling keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Handhygiëne: Affiche
In de praktijklokalen waar met voeding wordt gewerkt (beenhouwerij,bakkerij,keuken...) is een goede handhygiëne heel belangrijk.
Daarom kan deze affiche die in het praktijklokaal gebruikt worden of als mindmap in de cursus bijgevoegd …
Downloadbaar lesmateriaal (11)Leerkracht -
Vetdeeg en zanddeeg: Herhalingsvragen
Herhalingstoets met verbetersleutel over de theorie van vetdeeg en zanddeeg.
Downloadbaar lesmateriaalSchool/onderwijs -
Bakken: Toetsvragen
Toets voor TV bakkerij. Volgende vaktermen komen aan bod:
- kleefstofontwikkeling,
- gist,
- zout,
- bakproces.
De toets bevat per vraag een voorbeeldantwoord.
Downloadbaar lesmateriaalSchool/onderwijs -
Bloem: Toetsvragen
Toets voor het TV bakkerij: Bloembeamingen.
De toets bevat per vraag ook een voorbeeldantwoord.
Downloadbaar lesmateriaalSchool/onderwijs -
Toets rekenvaardigheden: Omzetten van eenheden
Toets of taak omzetten van eenheden. Juist opmeten van lengtematen
Downloadbaar lesmateriaal (25)Leerkracht -
Water: Toets
Toets i.v.m. het thema water:
- functie van water in ons lichaam;
- vochtbehoefte;
- voedingsmiddelen;
- stellingen i.v.m. water.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Zwaartekracht
Drie documenten die je kan gebruiken om de leerstof over zwaartekracht te evalueren of oefeningen te laten maken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Zelfevaluatiefiche: Risicosituaties
Zelfevaluatiefiche, die aangeeft in welke mate je voldoende aandacht besteedt aan risicosituaties in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Voeding: Praktijkexamen
Dit document vormt een leidraad voor een praktijkexamen voeding, waarbij het de bedoeling is dat de leerlingen een maaltijd organiseren (ingrediënten en materiaal selecteren, recept opstellen, aankopen plannen) voor …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Maateenheden omzetten
Dit leermiddel bevat twee reeksen van zeven oefeningen die leerlingen uitdagen om maateenheden om te zetten.
De grootheden die daarbij aan bod komen zijn:
- lengte;
- oppervlakte;
- volume.
Downloadbaar lesmateriaal (40)Leerkracht -
Voeding en zorg: Toetsen
Deze twee schriftelijke overhoringen handelen over verschillende onderwerpen. Deel één handelt hoofdzakelijk over voeding, waar producten en verpakkingen aan bod komen. In deel twee gaat het eerder over de zorgsector, waarbij wassen …
Downloadbaar lesmateriaal (17)Leerkracht