-
Evaluatie praktijkles voeding
Rubric evaluatie voor praktijklessen voeding 3de graad basiszorg en ondersteuning waarbij volgende items worden geëvalueerd:
- persoonlijke hygiëne,
- hygiënisch handelen,
- kwaliteitsbewust handelen,
- ergonomisch handelen, …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Voeding en dementie: Overhoring
Overhoring i.v.m. voedingsproblemen bij dementie.
Onderwerpen:
- te veel eten;
- ondervoeding.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Spekslager: Toets
Toets voor de afdeling beenhouwer of spekslager over vleesbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Handhygiëne: Affiche
In de praktijklokalen waar met voeding wordt gewerkt (beenhouwerij,bakkerij,keuken...) is een goede handhygiëne heel belangrijk.
Daarom kan deze affiche die in het praktijklokaal gebruikt worden of als mindmap in de cursus bijgevoegd …
Downloadbaar lesmateriaal (11)Leerkracht -
Werkplaatsinrichting en werkplaatsorganisatie: Herhalingsvragen
Herhalingsvragen voor de cursus werkplaatsinrichting en werkplaatsorganisatie.
Downloadbaar lesmateriaal (3)School/onderwijs -
Champagne: Leesopdracht
Informatie over het wijngebied Champagne met bijgevoegde toets.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Danemark pays gastronomique: Luistertoets
Luistertoets over Denemarken en de gastronomie - met verwijzingen naar Noma, het gekende restaurant.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Pedagogisch begeleider -
Gezonde levensstijl: Gip-bundel
Deze gip-bundel kan gebruikt worden als individuele aanvulling op een groepsgip. De leerlingen die ervoor kozen om een kinderfeest te organiseren verdiepen zich in de oudere zorgvrager door kennis op te doen over de gezonde levensstijl bij de …
Downloadbaar lesmateriaal (22)Leerkracht -
Zelfevaluatiefiche: Risicosituaties
Zelfevaluatiefiche, die aangeeft in welke mate je voldoende aandacht besteedt aan risicosituaties in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Voeding: Praktijkexamen
Dit document vormt een leidraad voor een praktijkexamen voeding, waarbij het de bedoeling is dat de leerlingen een maaltijd organiseren (ingrediënten en materiaal selecteren, recept opstellen, aankopen plannen) voor …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Maateenheden omzetten
Dit leermiddel bevat twee reeksen van zeven oefeningen die leerlingen uitdagen om maateenheden om te zetten.
De grootheden die daarbij aan bod komen zijn:
- lengte;
- oppervlakte;
- volume.
Downloadbaar lesmateriaal (40)Leerkracht -
Praktijkopdrachten: Invuloefeningen
In deze bijdragen kan je verschillende invulopdrachten vinden over verschillende praktijkopdrachten zoals taartafwerking, soorten beslag, glaceren en marsepein.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie