-
Vegetarische en veganistische voeding: Lesbundel
Educatieve bundel met presentatie over vegetarische en veganistische voeding:
- wat is vegetarisch (veggie) en vegan;
- voordelen van plantaardige voeding: milieu, gezondheid & dierenwelzijn;
- quiz;
- wat is duurzame voeding;
- tien tips om veggie te …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek
Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons …
Downloadbaar lesmateriaal -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Dry aged vlees
Didactisch beeldmateriaal bij het geven van een les rond dry aged vlees.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
E-mailetiquette: Afspraken
Presentatie over de e-mailetiquette.
Je kan dit gebruiken om uitleg te geven over de belangrijkste regels voor het verzenden van e-mails.
Downloadbaar lesmateriaal (31)Leerkracht -
Muziek tijdens het tafelen: Opdrachtenreeks
Les i.v.m. muziek tijdens het tafelen.
De leerlingen bespreken weetjes i.v.m. muziek en eten. Ten slotte stellen ze zelf een menu samen met aangepaste achtergrondmuziek.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
InnoVET: Hand-outs webinar
Hand-outs van de webinar over de deelsite InnoVET. Stap voor stap wordt getoond hoe je leermiddelen kan zoeken op deze deelsite van KlasCement.
Downloadbaar lesmateriaal -
Dieetleer: Overzicht
Presentatie i.v.m. dieetleer en beknopte uitleg over de meest voorkomende diëten.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Voeding en horeca: Achtergrondinformatie en onderwijsondersteuning
Deze website van het Katholieke Onderwijs Vlaanderen bevat info over het studiegebied voeding en horeca derde graad. Je vindt er o.a. informatie over:
- actua,
- krachtlijnen,
- leerplannen,
- ondersteunend materiaal,
- pedagogische-didactische aanpak, …
WebsitePedagogisch begeleider -
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Gezonde lunch: Infografiek
Deze infografiek geeft je 4 tips voor een gezonde lunch:
- kies voor volkoren graanproducten
- varieer met plantaardig beleg en eet zo weinig mogelijk bewerkt vlees
- gebruik gezonde vetstof
- voeg groenten toe
Downloadbaar lesmateriaal (12) -
Hoe gezonder eten: Infografiek
Deze infografiek geeft bondig weer hoe je gezonder kan eten. Deze tips horen bij de voedingsdriehoek.
Downloadbaar lesmateriaal (10)