Digitale scheurkalender


De digitale scheurkalender laat leerlingen op een speelse manier proeven van cultureel erfgoed. Je kan het als digitaal tussendoortje op elk moment in de klas bekijken. De scheurkalender bestaat uit een reeks beelden, begeleid door prikkelende vragen of doe-opdrachten.

Gebruik het op een moment dat het jou als leerkracht past, bijvoorbeeld als introductie op een lesuur of een museumbezoek, of op een verloren momentje. Heb je weinig tijd? Dan bespreek je slechts één of enkele items. Maar je kan ook met alle kijkopdrachten aan de slag. 

Je vindt verschillende digitale scheurkalenders op de website:

De digitale scheurkalender Schatten in de klas bevat een mix van fotografie, wetenschap, cultureel erfgoed en beeldende kunst: van een toverlantaarn en een oude schooltas tot Rembrandt en Vincent van Gogh.

De scheurkalender Van boer tot bord biedt leerlingen de gelegenheid om te ontdekken waar het eten op hun bord vandaan komt, en welk werk eraan voorafgaat. Deze scheurkalender geeft kinderen een historische kijk op het boerenleven en het productieproces van brood, melk, eieren, fruit, groenten, vlees en vis.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw

Ontdek ook