Vlajo Challenge: Word manager van je eigen virtuele winkel


Vlajo Challenge is een online educatief spel. De leerlingen worden manager van hun eigen virtuele winkel(s) en nemen het op tegen hun klas­genoten in een spannende uitdaging. Bij het draaien van elke spelronde winkelen de klanten in de stad en gelden de courante marktprincipes. Al spelend maken ze zo kennis met zaken als een ­winkel openen, producten aankopen, voorraad­beheer, reclame maken, personeel aanwerven, ­verkoopprijzen bepalen, concurrentie, winst ­maken, lenen enzomeer.

Vlajo Challenge gaat niet over de soort shop die je kiest en welke producten je verhandelt... het draait allemaal om de strategie die je hanteert.
Wat is een interessante huurprijs-kwaliteit voor je winkel? Kan je je shops verbeteren? Hoe zet je je bedrijf in de markt? Hoe lok je meer klanten? Waar en wanneer koop je voordelig producten in? Hoe zorg je voor een mooi marktaandeel? Wat met je prijsbeleid? Hoe blijf je de concurrenten voor of hoe snoep je klanten van hen af? Lukt het je om je eigen vermogen te laten stijgen? ...
Slimme antwoorden op zulke vragen en het volgen van je concurrenten-klasgenoten zorgen voor een sterke onderneming.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook