Volta: Kruispunt van elektrotechniek


Volta zet ten volle in op samenwerking met het onderwijs. Een belangrijk onderdeel van die samenwerking bestaat uit educatieve hulpmiddelen. Volta focust daarbij zowel op kinderen als op jongeren en volwassenen.
Doelstelling is om zoveel mogelijk mensen zin te doen krijgen in een elektrotechnische opleiding. Wie elektriciteit studeert, heeft bovendien bijzonder veel kansen op de arbeidsmarkt.

Om zijn educatieve werking te versterken, richt Volta zich tot drie specifieke doelgroepen.

Voor 10- tot 14-jarigen is er de Elektroclub, een website met informatie op hun maat. Ze kunnen er ideeën opdoen over studierichtingen en beroepen. En natuurlijk is er ook ruimte voor spelletjes en proefjes: spelenderwijze leren de jongeren er enkele elektrische kernbegrippen. Wie lid wordt, krijgt gratis het boekje Vonk thuis bezorgd en kan maandelijks de elektronische nieuwsbrief lezen.

Voor leerkrachten die lesgeven aan deze doelgroep is er De Elektroclub voor leraren: een portaalsite voor leerkrachten en begeleiders. Deze site richt zich tot onderwijzers (basisonderwijs), leerkrachten eerste graad secundair, en leerkrachten van het elektrotechnisch en volwassenenonderwijs. Elektroclub voor leraren zit tjokvol wetenswaardigheden, tips, promotie- en educatief materiaal ... om de (techniek)les boeiend en leerrijk te maken.

Jongeren en volwassenen kunnen op hun beurt terecht op de site van Watt’s Up? Ook hier weer weetjes en informatie op maat gesneden. Er zit zelfs een handige scholenzoeker in: zo vind je in een handomdraai een goede elektriciteitsopleiding bij jou in de buurt. Erg handig trouwens voor de ouders: zij kunnen hun kind helpen de juiste studiekeuze te maken. Bij de site hoort ook een Facebookpagina en het magazine Watt’s Up.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook