Uitgeprocedeerd: Jongerentheater


Korte inhoud:

Na een afgrijselijke moordpartij op zijn geliefde en haar familie, vlucht Kyrian uit zijn geboorteland naar het Westen. Uiteindelijk belandt hij als verstekeling op een schip in Antwerpen. Maar wat mensen in zijn thuisland ook over het Westen beweerden, als asielzoeker zonder papieren ondervindt hij snel dat hij hier niet erg welkom is. Gelukkig ontmoet hij Lies, een Vlaamse lerares.

Uitgeprocedeerd is een sterk sociaal relevante schoolproductie. Integratie, racisme, zinloos geweld, uitbuiting, afpersing, mensen zonder papieren, kortom, thema's waar de kranten vol van staan, worden in Uitgeprocedeerd onder de loep genomen. Zonder te oordelen of te veroordelen, wil Deezillusie met een beklijvende en emotionele voorstelling al deze onderwerpen bespreekbaar maken.

Uitgeprocedeerd is bedoeld voor leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs, maar kan eveneens aanleiding zijn tot gespreksstof binnen elke sociaal-culturele vereniging die zich met deze materie bezighoudt.

Uitgeprocedeerd.

Surf naar www.deezillusie.be voor uw online reservatie. Je kan er ook terecht  voor meer info, zoals foto’s, filmtrailers en technische vereisten.

Steven Duyver
Leerkracht, Preventieadviseur, …
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.