Darwin: Toneelfragment bij museumbezoek


Tweehonderd jaar geleden werd de wetenschapper Charles Darwin geboren.

Honderdvijftig jaar geleden schreef hij een van de belangrijkste werken: ‘het ontstaan der soorten'.

De goesting speelt de theatermonoloog over Darwin. Hierin komt aan bod: de evolutietheorie en het fascinerende van wetenschap. Er is een versie voor de derde graad basisonderwijs. En een versie op maat van jongeren uit de derde graad secundair. Voor beide versies is er aangepast lesmateriaal beschikbaar.

Het Museum voor Natuurwetenschappen ontwikkelt een downloadbare lesbrief over evolutie. de KHK (Katholieke Hogeschool Kempen) ontwikkelt een lespakket op maat van het basisonderwijs. Dit pakket is beschikbaar via De goesting.

De monoloog kwam tot stand in samenwerking met het Museum voor Natuurwetenschappen en met prof. Braeckman van het UGent.

In dit fragment van de monoloog 'Darwin in de klas' krijgen kinderen van 10 tot 12 jaar een inzicht in de basisbeginselen van de evolutietheorie. Een actrice/ acteur kruipt in de huid van Darwins assistent. Vanuit die rol vertelt hij over Darwin, voert zij/ hij proeven uit en doet zij/ hij op aanschouwelijke wijze de krachtlijnen van de theorie uit de doeken.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, Preventieadviseur, …

Ontdek ook