You've got the power: Serious game energietransitie


Met de serious game You’ve got the power kunnen leerlingen met het thema duurzame energie aan de slag.

Met You’ve got the power ervaren leerlingen de impact van de keuzes die partijen maken die betrokken zijn bij de energietransitie. Ze kruipen zelf in de rol van bijvoorbeeld een stadsbestuur of energieleverancier. Hoeveel elektriciteit kopen of verkopen ze? Bouwen ze een centrale? En geeft de overheid hier subsidie voor? Zo ontdekken ze met welke andere partijen ze afspraken kunnen maken om er zelf én als maatschappij beter van te worden. Want dat is het uiteindelijke doel!

De game wordt klassikaal gespeeld op het digibord en duurt 80 tot 130 minuten. De leerlingen strijden in teams tegen elkaar en voeren doorlopend onderhandelingen om het beste resultaat te bereiken.

You’ve got the power sluit aan bij de 21e-eeuwse vaardigheden. De game is geschikt voor alle opleidingen waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt, van bouw tot economie en van techniek tot transport.

You've got the power ontving op 27 juni 2019 in Berlijn de Comenius EduMedia Medaille. Een internationale prijs voor excellente digitale educatieve producten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Podium voor Onderwijs
Organisatie

Ontdek ook