Workshop Heavy Metal: Grondstoffen onder de loep


Chinees indium in je gsm, Zuid-Afrikaans platina in je tablet, of Peruviaans koper in je koptelefoon; de grondstoffen gebruikt voor onze producten komen van overal ter wereld. En we gebruiken er de helft meer van dan 30 jaar geleden. Hoeveel jaar kan onze samenleving nog gesmeerd blijven draaien als de vraag naar grondstoffen blijft stijgen? Raakt de aarde op?

In België zijn we voor de meeste grondstoffen afhankelijk van import uit andere delen van de wereld. Hoe kunnen we die invoer blijven garanderen? Wie heeft die wereldwijde grondstofhandel in handen? Welke gevolgen heeft de aanwezigheid van grote mijnbedrijven op de bevolking en het milieu van landen als Peru of Zuid-Afrika? En hoe evolueren we naar een duurzamer en eerlijker gebruik van al die grondstoffen?

De leerlingen gaan in deze vlot gesmede werkwinkel op zoek naar de waarheid die achter onze gebruiksvoorwerpen schuilt. Interactieve werkvormen, filmfragmenten en deskundige begeleiders vergezellen de leerlingen tijdens hun zoektocht. Boek Heavy Metal bij jou op school en bereid je voor op heavy stuff...

DUUR?
100 minuten twee aansluitende lesuren. Tot 25 leerlingen per klas, max. vijf klassen tegelijk.
LOCATIE
Wij geven deze workshop op jouw school. Voorzie per groep een ruim, verduisterbaar lokaal en per lokaal: tafels, stoelen en de mogelijkheid tot kwaliteitsvolle projectie.
PRIJS? 
Bekijk de juiste prijzen en voorwaarden op de website van Studio Globo.
Reserveren kan hier. Vermeld over welke workshop het gaat.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Studio Globo
Organisatie

Ontdek ook