Goede minnaars: Tentoonstelling over seksualiteit en relaties


De tentoonstelling Goede minnaars mikt op jongeren die meer willen weten over seks en relaties. Piepkleine gaatjes, rode pluche en black lights creëren een peepshow sfeer. 

Veel jongeren zitten met vragen over seks en relaties. Er zijn de lichamelijke veranderingen, de eerste verliefdheid, de eerste tongkus of de fantasieën erover. Sommige jongeren masturberen al of doen het voor de eerste keer met hun liefje.

De tentoonstelling is interactief, zodat jongeren zelf kunnen voelen, beleven en aanraken. In een zithoek is de ludieke animatiefilm "(Weg)wijs in de seks" te bekijken. Er zijn ook drie computers waarop je je kennis kan testen.

De inhoud van de tentoonstelling sluit nauw aan bij de leefwereld van jongeren van 12 tot 16 jaar. Versier- en verknaltips, seks in taalgebruik, eerste hulp bij seks en relaties en lichamelijke veranderingen. Maar ook seksueel overdraagbare aandoeningen, zwangerschap en anticonceptie. En moeilijkere thema's als ongewenste intimiteiten, nieuwe relatievormen en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De wereld van Kina
Organisatie

Ontdek ook