Clicksafe: Maattraject


Child Focus geeft Clicksafe-vormingen, het geeft jou de nodige bagage om leerlingen te leren hoe ze op een veilige en verantwoorde manier met het internet kunnen omgaan.
Daarnaast leren de deelnemers hoe ze met jongeren over hun gedrag op het internet kunnen praten of hen erover kunnen doen nadenken aan de hand van de pedagogische tools die Child Focus ontwikkelde rond veilig en verantwoord internetten. Zo raken de deelnemers ook meer betrokken bij de internetopvoeding van de jongeren. 

Deze praktijkgerichte workshop wil professionals helpen om het thema veilig en verantwoord internet te bespreken met kinderen en adolescenten. Deze pedagogische vorming moedigt professionals aan om de kritische geest van jongeren aan te scherpen over specifieke situaties op het internet: nieuwe ontmoetingen, publiciteit, spelletjes, wedstrijden, betrouwbaarheid van informatie. 

Gebruik

Child Focus bekijkt met de organisator welke formule overeenkomt met de noden van de doelgroep (inhoud, doelgroep, duur, planning ,…). Eenmaal het programma vastgelegd is, wordt de opleiding gegeven door Child Focus-werknemers of partners/experten in online mediawijsheid.


Child Focus: vormingen voor professionals

Plaats en data

  • Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.
  • België

  • Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.
  • Online
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

Bij aanvraag door een instelling van het Vlaamse onderwijs: €200 (voor 3 vormingsuren) of €400 voor 6 vormingsuren, exclusief 21% btw en eventuele verplaatsingskosten.
Child Focus
Organisatie

Ontdek ook

Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.