Molokaï, de tocht van Beeldschoon en Lieveling: Toneelvoorstelling


Wie Molokaï zegt, denkt aan melaatsheid en aan Pater Damiaan, de man die werd verkozen tot De Grootste Belg ooit. Hij koos ervoor om naar dit grimmige eiland van de levende doden te verhuizen om de zieken die er terechtkwamen een zo menswaardig mogelijk bestaan te geven. Het kostte hem zijn leven.

Toch wordt er in deze verhalen en in het theaterstuk van deze meeslepende trilogie, nog voor de komst van Damiaan, al schoonheid naar Molokaï gebracht.

Dat gebeurt in de vorm van Kanani, een veertienjarig meisje van wie de naam in het Hawaïaans beeldschoon betekent. Wanneer ze op haar lichaam vlekken vertoont, wordt ze door meedogenloze leprajagers naar een schip gevoerd dat haar naar dit vreselijke eiland zal brengen. Haar ouders, haar zusje, haar hele leven moet ze achter zich laten. Haar naam wordt uit het dorpsregister geschrapt en ze houdt officieel op te bestaan.

Er is echter één lichtpuntje: Kaipo, wiens naam lieveling betekent. Ook hij komt op het schip terecht en is meteen door haar schoonheid getroffen. Misschien wil hij wel voor haar zorgen en zij voor hem en kunnen ze samen nog iets van een toekomst opbouwen?

Een spannend, ontroerend verhaal dat op een speelse wijze op de planken wordt neergezet door twee acteurs. Het publiek wordt meegenomen op een rollercoaster van emoties. Een lach en een traan zijn de ingrediënten van deze theatervoorstelling.

Deze theaterproductie, geschreven door Patrick Bernauw naar de gelijknamige boeken van Guy Didelez wordt gebracht door Paco producties. De acteurs van dienst zijn Stefanie Moens en Thomas De Wit die ook de regie voor zijn rekening neemt.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Paco Producties
Organisatie