Het Beelddenkende Brein Onderwijs: Online cursus


Hoe werkt een taaldenkbrein en hoe werkt een beelddenkbrein. Beelddenkers hebben een hele andere informatiebehoefte en kunnen vaak niet zo goed overweg met de stap voor stap opbouwende manier van lesgeven. Ze missen cruciale informatie die pas later aan bod komt maar die zij nu nodig hebben om het geheel te begrijpen en om aan het werk te kunnen gaan. Herhalen en oefenen lijken niet te werken terwijl ze vaak slim genoeg zijn.

Tijdens de cursus leer je alles over het beelddenkende brein en het taaldenkende brein, hoe de hooggevoeligheid doorwerkt in het denkproces en hoe het brein anders omgaat met informatie. Ook de verschillende leeringangen worden meegenomen in het proces. Dit is vertaald in het dominantieprofiel van Carla Hannaford PhD. De verschillende neurodiversiteiten worden toegelicht en de verschillen en overeenkomsten met het Beelddenkende Brein worden uitgelegd.

Leerkrachten hebben zelf ook een dominantieprofiel en zijn zelf ook een beelddenker of taaldenker. Vandaar dat de cursus ook veel inzicht voor jezelf meebrengt, naast inzicht over je leerlingen. Waar komt hun gedrag en hun leerprobleem vandaan en hoe kun je de oorzaak aanpakken en het kind ondertussen zelfvertrouwen geven.

In het laatste deel van de cursus leggen we duidelijk en uitgebreid uit hoe je deze kinderen anders les kan geven, hoe anders het leerproces werkt en hoe deze kinderen kunnen opbloeien in het schoolsysteem. Op de basisschool wordt de basis gelegd door uit te gaan van het natuurlijke leerproces van een kind. Op de middelbare school zou hierop voortgeborduurd moeten kunnen worden. Is dit niet het geval dan kan er alsnog bijgestuurd worden en kan er worden voorkomen dat een kind zakt onder het niveau dat past bij zijn intelligentie. In het beroepsonderwijs kan er anders omgegaan worden met grote taken en kan er ruimte zijn voor een eigen aanpak en ruimte voor creatief denken. 

Tijdens de cursus leer je ook hoe jijzelf in elkaar steekt en hoe de communicatie met collega's en partners kan verbeteren. Je bent een beelddenker vanaf geboorte en is net zo normaal als blond haar en blauwe ogen. Afleren kan niet, aanpassen wel maar alleen ten koste van heel veel energie die je niet in je natuurlijke ontwikkeling kan stoppen. Het is echter nooit te laat om jezelf te leren kennen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook