-
Water: Toets
Toets i.v.m. het thema water:
- functie van water in ons lichaam;
- vochtbehoefte;
- voedingsmiddelen;
- stellingen i.v.m. water.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Voedingstechnieken: Voorstelling
In deze videovoorstelling stelt Laure de studierichting Voedingstechnieken voor.
VideoAnder -
Geschiedenis van ons voedsel: Bundel
Oplossingenbundel i.v.m. de geschiedenis van ons voedsel.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Voedingsdriehoek: Invulmodel
Dit is een blanco voedingsdriehoek die je kan gebruiken tijdens herhalingslessen. De leerlingen vullen de lege ruimtes zelf in.
Gemaakt op basis van het origineel via Vlaams Instituut Gezond Leven
Downloadbaar lesmateriaal (166)Leerkracht -
Nieuwe voedingsdriehoek: Verschillen en gelijkenissen
Dit bundeltje zoekt verschillen en gelijkenissen tussen de oude en nieuwe voedingsdriehoek.
De leerlingen geven ook hun eigen mening over deze voedingsdriehoek en geven voor- en nadelen.
Downloadbaar lesmateriaal (142)Leerkracht -
Definities en begrippen: Integrale opdrachten
Definities en begrippen die vroeger gekend moesten zijn voor integrale opdrachten, maar waarvan verschillende termen in meerdere (wetenschaps)vakken van toepassing zijn.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
E(i)xperimenteren
Dit artikel fungeert als wetenschapsweetje, met de bedoeling de nieuwsgierigheid en leergierigheid voor STEM aan te wakkeren bij leerlingen.
Zulke weetjes worden onder andere in de kijker geplaatst op de projectsite Kiezen voor STEM van …
Artikel (7)Leerkracht -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Bestelbon: Stappenplan
Presentatie als leidraad voor de opmaak van de bestelbon in een restaurant:
- opmaak,
- bakwijzen van vlees/vis,
- afkortingen.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Student (lerarenopleiding) -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Koken: Recepten
Een aanbod aan recepten voor praktijklessen voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Persoonlijke hygiëne: Zelfevaluatie
Zelfevaluatiefiche die zich richt op persoonlijke hygiëne in de keuken of bediening in de zaal.
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht