-
Het versterken van de Pedagogical Content Knowledge in PAV: PCK-module voor student-leraren en leraren
Project Algemene Vakken (PAV) is een complex vak om te onderwijzen. Het is een geïntegreerd vak dat inhouden uit volgende uiteenlopende disciplines combineert:
- Nederlands,
- wiskunde,
- natuurwetenschappen m.i.v. STEM, …
Downloadbaar lesmateriaal -
8 tips voor een transvriendelijke school: Poster
Deze poster helpt scholen op weg om actief te werken aan een veilige omgeving waarin transgender jongeren zich aanvaard voelen en, net als andere leerlingen, zich vrij kunnen ontwikkelen.
BeeldLeerkracht, Administratief personeel -
Drank en voeding: Prijslijsten watervoetafdruk
Op deze prijslijsten zie je hoeveel water het kost om bepaalde drankjes en maaltijden te maken. Leuk om te gebruiken voor sensibilisering rond de watervoetafdruk bij schoolfeesten, recepties…
Beeld (5) -
Voedselverspilling: Actiefiche van GoodFood@School
Een onderzoek van Leefmilieu Brussel toonde aan dat er in de Brusselse scholen zo'n 6 à 7 kg eten verspild wordt per leerling, per jaar. Door voedselverspilling in de schoolrefter aan te pakken, kan je dus heel wat voeding redden.
Maar …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Voedselambassadeurs: Actiefiche van GoodFood@School
Jongeren inspireren elkaar veel meer dan volwassenen dat doen. Ze hebben ook een sterke mening als het gaat over maatschappelijke thema’s.
Door leerlingen aan te stellen als voedselambassadeurs op school zet je de jongeren zelf aan het stuur …
Downloadbaar lesmateriaal -
GoodFood@School: Stappenplan
Met het GoodFood@School stappenplan ga je in zeven stappen aan de slag om een duurzaam voedingsbeleid uit te werken op jouw school. Met handige tips, links naar actiefiches en inspirerende voorbeelden uit de praktijk.
Downloadbaar lesmateriaal -
Mooimakers: Aanbod voor scholen
Een overzicht wat Mooimakers kan betekenen voor scholen.
Artikel -
Kostbare Kost: Secundair onderwijs
Aan de slag voor minder voedselverlies op school
Wist je dat van al het voedsel dat gekweekt en geproduceerd wordt ergens onderweg zo’n 30% verloren gaat? En wist je dat er bij cateringservice op scholen elke dag gemiddeld 180 gram eetbaar …
Downloadbaar lesmateriaal (15)