-
Menu bereiden: Planningsfiche
Planningsfiche om je planning te maken bij het bereiden van een menu.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Voedingstechnieken: Voorstelling
In deze videovoorstelling stelt Laure de studierichting Voedingstechnieken voor.
VideoAnder -
Nieuwe voedingsdriehoek: Verschillen en gelijkenissen
Dit bundeltje zoekt verschillen en gelijkenissen tussen de oude en nieuwe voedingsdriehoek.
De leerlingen geven ook hun eigen mening over deze voedingsdriehoek en geven voor- en nadelen.
Downloadbaar lesmateriaal (142)Leerkracht -
Koffiezetapparaat onderhouden: Instructiefiche
Instructiefiche/stappenplan met foto's waarin wordt uitgelegd hoe je een koffiezetapparaat kan onderhouden.
Downloadbaar lesmateriaal (29)Leerkracht -
Zelfevaluatiefiche: Risicosituaties
Zelfevaluatiefiche, die aangeeft in welke mate je voldoende aandacht besteedt aan risicosituaties in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
E(i)xperimenteren
Dit artikel fungeert als wetenschapsweetje, met de bedoeling de nieuwsgierigheid en leergierigheid voor STEM aan te wakkeren bij leerlingen.
Zulke weetjes worden onder andere in de kijker geplaatst op de projectsite Kiezen voor STEM van …
Artikel (7)Leerkracht -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Bestelbon: Stappenplan
Presentatie als leidraad voor de opmaak van de bestelbon in een restaurant:
- opmaak,
- bakwijzen van vlees/vis,
- afkortingen.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Student (lerarenopleiding) -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Ergonomische werkhouding: Zelfevaluatie
Een rooster om de ergonomie van je werkhouding te evalueren.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Koken: Recepten
Een aanbod aan recepten voor praktijklessen voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Wijnen en dranken
Dit document biedt informatie over:
- kenmerken van wijn;
- factoren die de kwaliteit van wijn beïnvloeden;
- bereiding van wijn;
- druivensoorten.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht