-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Organiseer een feest: Zelfstandig werk
De leerlingen maken een draaiboek om een feest (in een thema dat past binnen de periode dat de opdracht gegeven wordt) voor tien personen te organiseren. Zowel de gerechten, boodschappen, budget, uitnodiging, aankleding en interieurzorg komen aan …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
HACCP: Oefeningen
Oefeningen op het in de correcte volgorde plaatsen van de stappen HACCP.
De leerlingen maken deze taak nadat ze de les gekregen hebben. Ze kunnen eventueel hun handboek gebruiken.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Evaluatie praktijkles voeding
Rubric evaluatie voor praktijklessen voeding 3de graad basiszorg en ondersteuning waarbij volgende items worden geëvalueerd:
- persoonlijke hygiëne,
- hygiënisch handelen,
- kwaliteitsbewust handelen,
- ergonomisch handelen, …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Ondervoeding: Theorie en toepassing
Zelfstandig werk rond ondervoeding bij ouderen aan de hand van een fictief cliëntdossier. De opdracht is opgebouwd volgens de OVUR-methode.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Kookopdracht zonder recept
Een kookopdracht zonder recept maar met opgegeven voedingsmiddelen. De opdracht is opgebouwd volgens het OVUR-schema.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
De oudere zorgvrager: Voeding
Zelfstandige opdracht waarbij de leerlingen aan de slag gaan rond gezonde en gevarieerde voeding voor ouderen. De opdracht bestaat uit drie groten delen:
- dagelijkse hoeveelheden,
- voedingsstoffen,
- dag- en weekmenu.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Digitale leerpaden in de zachte sector in het technisch en beroepsonderwijs: Project Innovet
Artikel waarin je meer te weten komt over het Innovet-project Digitale leerpaden in de zachte sector in het technisch en beroepsonderwijs. Het project focust op digitale leerpaden en praktijkgerichte vormingen in de zachte sector. Er werden …
Artikel -
Functioneel rekenen met recepten: Inhoud en gewicht aanpassen - LEF! 5/6
Taak over het aanpassen van hoeveelheden in een recept volgens een ander aantal personen. Hierbij dienen ook inhoud en gewicht van de ingrediënten aangepast te worden.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Voeding bij baby en peuter: Werkbundel - LEF! 5/6
Bundel i.v.m. voeding in het groeiproces van de baby. Te gebruiken (of als inspiratiemateriaal) bij de start van de richting Basiszorg & ondersteuning of Opvoeding & begeleiding.
De website van Kind & Gezin is gebruikt als …
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht