-
Kokswereld: Kostprijsberekening en productkalender
Op deze site vind je o.a. info over welke producten in welk seizoen beschikbaar zijn. Daarnaast is er ook een kostprijsberekening van o.a. vis, schaaldieren, groente en fruit.
Daarnaast zijn er nog enkel interessante tools:
- culinair …
WebsiteStudent (lerarenopleiding) -
French lakken: Schetsen
Schetsen voor het lakken van de nagels (French lakken). Elke schets toont één stap van de laktechniek bij het French lakken.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Van graan tot brood: Webquest
Via deze webquest leer je de weg die graan doorloopt om tot bij de bakkers terecht te komen.
Er zijn opdrachten over:
- graansoorten;
- productie van bloem;
- gluten;
- de weg van graan tot brood.
Interactieve oefening (8)Student (lerarenopleiding) -
Handen ontsmetten: Instructiefilmpje
Dit is een demofilmpje over het ontsmetten van de handen.
VideoStudent (lerarenopleiding) -
Gezonde levensstijl: Werkblaadjes
Werkblaadjes i.v.m. een gezonde levensstijl en de impact van roken en drugs.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Student (lerarenopleiding) -
Films For Action: Gratis films en documentaires
Films For Action is een website waarop je tal van kortfilms, documentaires en artikels kan bekijken. De makers willen met de content meer bewustzijn creëren voor sociale, ecologische, economische, politieke .... problemen. Ze vertrekken …
Website (6)Student (lerarenopleiding) -
Melk in de voedingsdriehoek: Oefeningen
Je oefent met deze oefeningenreeks op de plaats van melk in de nieuwe voedingsdriehoek.
Interactieve oefeningStudent (lerarenopleiding) -
Voedingswaarden: Opzoekopdracht
Dit werkblaadje kan gebruikt worden tijdens een les over voeding. De leerlingen kunnen hun gsm gebruiken om bepaalde voedingswaarden op te zoeken van hun favoriete snoep of snacks.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Student (lerarenopleiding) -
Vetten: Invuloefening
Invuloefeningen over de verschillende vetten: (on)verzadigde vetten.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Student (lerarenopleiding) -
Zuivelproducten: Invuloefening
Invuloefeningen over de zuivelproducten (melk- en roomsoorten).
Downloadbaar lesmateriaal (9)Student (lerarenopleiding) -
Hotelsector: Oefeningen hotelclassificatie
Invuloefeningen en juist/fout-vragen over de hotelsector.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding)