-
Marsepein: Lesontwerp
Een lesplan om leerlingen aan te leren hoe ze marsepein moeten maken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Champagne: Kenmerken
Deze presentatie geeft een overzicht van de kenmerken van champagne. Items die daarbij aan bod komen zijn:
- druivensoorten,
- bodemkenmerken,
- champagnesoorten,
- classificatie van de champagnes.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Ergonomisch werken
Lesplan om voldoende aandacht te besteden aan ergonomisch werken in de keuken. De bedoeling is onder meer dat leerlingen:
- het begrip ergonomie kunnen verduidelijken met voorbeelden;
- de principes van ergonomisch handelen in concrete situaties …
Downloadbaar lesmateriaal (27)Student (lerarenopleiding) -
Voeding: Recepten & evaluatiefiches
Een achttal recepten om met de leerlingen te koken:
- Appelstrüdel;
- Chocolade havermouttaart met peer en banaan;
- Vanillebavarois met vruchtencoulis;
- Groentenquiche;
- Opgevulde paprika met rijst;
- Courgettesoep met prei;
- Ham- en …
Downloadbaar lesmateriaal (26)Leerkracht -
Digibord in de horeca
Het digibord wordt niet enkel gebruikt in het onderwijs! Het vind ook zijn intrede in restaurants... leuk weetje voor leerlingen horeca die innovatie genegen zijn!
Het digibord hangt boven de tafel en projecteert de menu-kaart, het tafellaken, …
Artikel