-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Keukentheorie: Overzicht
Hier kan je de cursus keukentheorie terugvinden.
Deze is vrij te gebruiken, maar nog niet samengebracht in een mooie lay-out. Je mag er wel delen uit gebruiken om te verwerken in je eigen lesmateriaal.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Warenkennis horeca: Overzicht
De cursus warenkennis, deze is nog niet in een mooie lay-out gegoten.
Deze mag gedeeld worden of onderdelen ervan kunnen in andere cursussen verwerkt worden.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Huis kopen: Opzoekopdracht
Taak waarbij leerlingen gericht online zoeken naar een mogelijk huis om te kopen en nagaan wat de kosten zijn en of dit haalbaar is voor hun inkomen.
De taak werd gemaakt voor de richting Hotel of Restaurant en Keuken, maar is mits aanpassingen ook …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Een stage begeleiden van een leerling met dyscalculie
In dit document wordt er gefocust op de invloed van dyscalculie bij het uitvoeren van een stage. Het document biedt een leidraad om de specifieke noden van een leerling met dyscalculie bij het uitvoeren van een stage in kaart te brengen. Je krijgt …
Downloadbaar lesmateriaal -
Mise-en-place: Opdracht
Uitwerken van het nodige materiaal (mise-en-place) om de dienst vlot te laten verlopen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Champagne: Leesopdracht
Informatie over het wijngebied Champagne met bijgevoegde toets.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 9)
Vegetarische gerechten te gebruiken in de les aternatieve keuken, door mij zelf bedacht en uitgeprobeerd.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Wat is een hotel?: Opzoekopdracht
Taak met opzoekingswerk aan de hand van het werkboek: Wat is een hotel?
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht