-
Evaluatie praktijkles voeding
Rubric evaluatie voor praktijklessen voeding 3de graad basiszorg en ondersteuning waarbij volgende items worden geëvalueerd:
- persoonlijke hygiëne,
- hygiënisch handelen,
- kwaliteitsbewust handelen,
- ergonomisch handelen, …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Circulaire economie: Introductie
Deze presentatie biedt je de kans om jouw leerlingen een basisintroductie te geven in de circulaire economie. De PowerPoint behandelt de volgende onderwerpen:
- definitie van circulaire economie,
- 6 redenen waarom circulaire economie belangrijk is, …
Downloadbaar lesmateriaal -
Leerwerkplek: Leerroutes
In één oogopslag weten wat het verschil is tussen een stage, een SAO en een OAO? Dat kan via onze leerroutes!
Dit instrument is ontwikkeld om te gebruiken in gesprek met potentiële leerwerkplekken, maar is ook voor scholen …
Downloadbaar lesmateriaal -
Leerwerkplek: Leidraad opstartgesprek
Deze gespreksleidraad wordt verspreid aan onze duale leerbedrijven en biedt hen een geheugensteuntje van welke vragen ze best bespreken tijdens het opstartgesprek met de trajectbegeleider of praktijkleerkracht van de school.
Als …
Downloadbaar lesmateriaal -
Starten met innovatie in het technisch en beroepsgericht onderwijs: Inspiratiegids
Werk je in een technische of beroepsgerichte school en heb je een interessant innovatief idee om de wereld van onderwijs en arbeidsmarkt voor jezelf en je leerlingen te verbeteren?
Wil je dit graag in een project gieten maar weet je niet waar …
Downloadbaar lesmateriaal -
Vegetarische en veganistische voeding: Lesbundel
Educatieve bundel met presentatie over vegetarische en veganistische voeding:
- wat is vegetarisch (veggie) en vegan;
- voordelen van plantaardige voeding: milieu, gezondheid & dierenwelzijn;
- quiz;
- wat is duurzame voeding;
- tien tips om veggie te …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek
Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons …
Downloadbaar lesmateriaal -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Fair trade: Inspiratielijst
Wil je in je klas aan de slag rond fair trade, maar weet je niet goed waar te beginnen? De Provincie Oost-Vlaanderen maakte een inspiratielijst met fysiek lesmateriaal, online lesmateriaal, beeldmateriaal en verschillende workshops.
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Dry aged vlees
Didactisch beeldmateriaal bij het geven van een les rond dry aged vlees.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
E-mailetiquette: Afspraken
Presentatie over de e-mailetiquette.
Je kan dit gebruiken om uitleg te geven over de belangrijkste regels voor het verzenden van e-mails.
Downloadbaar lesmateriaal (31)Leerkracht -
Muziek tijdens het tafelen: Opdrachtenreeks
Les i.v.m. muziek tijdens het tafelen.
De leerlingen bespreken weetjes i.v.m. muziek en eten. Ten slotte stellen ze zelf een menu samen met aangepaste achtergrondmuziek.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht