-
Evaluatie praktijkles voeding
Rubric evaluatie voor praktijklessen voeding 3de graad basiszorg en ondersteuning waarbij volgende items worden geëvalueerd:
- persoonlijke hygiëne,
- hygiënisch handelen,
- kwaliteitsbewust handelen,
- ergonomisch handelen, …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Workshop Fruit in de schooltuin
Fruit in de schooltuin leent zich perfect voor educatie rond seizoenen, planten- en dieren, fruit van dichtbij én je kan er ook praktisch mee aan de slag. Kleinfruit en fruitbomen aanplanten is bovendien een manier om de school te …
tot
Nascholing of activiteit -
De voedingsdriehoek: Toets
Na het aanleren van de voedingsdriehoek en de bewegingsdriehoek maken je leerlingen deze test. Zowel theorie als toepassingen komen aan bod.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Hoe werkt de horeca: Quiz
BookWidgets over de werking van de horeca.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Koffiedranken: Soorten en serveren
In deze BookWidgets gaat het over Cappucino, Espresso, Latte Machiato ... Verschillende soorten koffie horen op verschillende wijze geserveerd te worden.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Alcoholvrije dranken: Soorten en serveren
Het aanbod non-alcoholische dranken wordt alsmaar groter. In deze BookWidgets oefen je op het juist serveren en bewaren van water, melk en frisdrank.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Gedistilleerde dranken serveren
BookWigets over whisky, gin, rum, likeuren en cocktails. Meerkeuzevragen, verbindingsoefeningen en invulteksten over gedistilleerde dranken.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Bieren serveren
Bier tappen en serveren: in deze BookWidgets leer je de kneepjes van het vak.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Aperitief: Soorten en serveren
Beantwoord de vragen over verschillende soorten aperitief en hoe ze geserveerd worden.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Koffie: Oorsprong en gebruik
Meerkeuze- en andere vragen over het ontstaan van koffie, de verschillende soorten en het serveren van koffie. In deze BookWidgets kom je heel wat te weten over koffie.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Voedingshygiëne in de praktijk
In deze workshop bieden we een praktische beeld van de hygiënewetgeving rond voedingsmiddelen aan. Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken en gaan op zoek naar mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in …
tot
Nascholing of activiteitLeerkracht, Administratief personeel -
Voeding en dementie: Overhoring
Overhoring i.v.m. voedingsproblemen bij dementie.
Onderwerpen:
- te veel eten;
- ondervoeding.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht