-
Ergonomisch werken
Lesplan om voldoende aandacht te besteden aan ergonomisch werken in de keuken. De bedoeling is onder meer dat leerlingen:
- het begrip ergonomie kunnen verduidelijken met voorbeelden;
- de principes van ergonomisch handelen in concrete situaties …
Downloadbaar lesmateriaal (27)Student (lerarenopleiding) -
Onderhoudsetiket van een huishoudelijk product
Deze opdracht daagt leerlingen uit om zelf etiketten te ontwerpen van huishoudelijke producten en ze te vergelijken met bestaande voorbeelden.
Downloadbaar lesmateriaal (21)Leerkracht -
EHBO: Vergiftiging
Lesplan en documenten om leerlingen onder meer iets bij te leren over CO-vergiftiging.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Avondmaal bereiden: Juliennesoep en jagersschotel
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- een juliennesoep maken;
- een jagersschotel maken;
- groenten schoonmaken;
- groenten snijden; …
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Halloween: Tafelversiering en bereiding van een gerecht
Dit document kadert in een project van drie weken om samen met leerlingen een bereiding en tafelversiering rond het thema Halloween uit te werken.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Kruiden en specerijen
Een lesplan om leerlingen inzicht te verschaffen in het gebruik van in- en uitheemse kruiden in hun voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Student (lerarenopleiding) -
Decoratieve voorwerpen en trends: Lesvoorbereiding, werkbladen
Je vindt hier het nodige materiaal voor een les over decoratieve trends bij de inrichting van een woning. In de lesvoorbereiding staan onder meer de werkwijze en de doelen beschreven. De presentatie dient ter ondersteuning.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Soorten verwarming
In deze les wordt een overzicht gemaakt van de verschillende soorten verwarmingen met hun voor- en nadelen.
Downloadbaar lesmateriaal (34)Andere functie -
Aankoop en voorraadbeheer van voedingsmiddelen
Ruim twintig werkbladen waarin onder meer het volgende aan bod komt: het boodschappenlijstje, de kassabon, ergonomie, milieubewust aankopen, opslaan en bewaren van voedingsmiddelen.
Downloadbaar lesmateriaal (50)Leerkracht -
Inside out: Een strijkles
Dit materiaal werd ontwikkeld door het Steunpunt GOK en CTO.
In deze lessenreeks zoeken de leerlingen stap voor stap uit hoe ze – net gewassen – bedrukte T-shirts kunnen presenteren in de schooletalage of op een andere plek in de school. …Downloadbaar lesmateriaal (8) -
Augurken met slagroom: Een evenwichtig menu samenstellen
Dit materiaal werd ontwikkeld door het Steunpunt GOK en CTO.
De leerlingen brengen hun eigen eetgewoontes in kaart en bespreken deze met elkaar. Daarna toetsen ze hun bevindingen aan de voedingsdriehoek en kijken ze of het al dan niet nodig is hun …
Downloadbaar lesmateriaal (10) -
Slaap- en studeerkamer
Verluchting verwarming en decoratie van de slaapkamer komen aan bod.
Naast een lesvoorbereiding vind je ook enkele werkbladen.
Downloadbaar lesmateriaal (22)School/onderwijs