-
BookWidgets kelner en restaurant: Uitwisseling oefenmateriaal
BookWidgets-groep voor de opleiding kelner DBSO en restaurant derde graad duaal.
WebsiteLeerkracht -
BookWidgets hotelafdeling: Uitwisseling oefenmateriaal
Algemene uitwisseling plaats voor leerkrachten van de hotelafdeling. Hoe meer we met elkaar delen, hoe meer materiaal dan ook voorhanden is. Je wordt automatisch bijdrager bij een aanvraag.
Velen van jullie zijn experten in jullie vakgebied. …
Website (3)Leerkracht -
Lezen voor gebruik: Omgaan met chemische producten
Ongevallen voorkomen met Lezen voor gebruik.
Met informatie over:
- chemische producten;
- lezen voor gebruik;
- gouden tips;
- gevaarsymbolen;
- wat te doen bij ongeval.
Website (10)Leerkracht -
Een stage begeleiden van een leerling met dyscalculie
In dit document wordt er gefocust op de invloed van dyscalculie bij het uitvoeren van een stage. Het document biedt een leidraad om de specifieke noden van een leerling met dyscalculie bij het uitvoeren van een stage in kaart te brengen. Je krijgt …
Downloadbaar lesmateriaal -
Teamwork: Cursus
Deze cursus Teamwork is opgebouwd uit acht thema's:
- Deel 1: het team
- Deel 2: communicatie
- Deel 3: actief luisteren
- Deel 4: omgaan met feedback
- Deel 5: assertiviteit
- Deel 6: overdrachts- en overlegmomenten …
Downloadbaar lesmateriaal (97)Leerkracht -
Kokswereld: Kostprijsberekening en productkalender
Op deze site vind je o.a. info over welke producten in welk seizoen beschikbaar zijn. Daarnaast is er ook een kostprijsberekening van o.a. vis, schaaldieren, groente en fruit.
Daarnaast zijn er nog enkel interessante tools:
- culinair …
WebsiteStudent (lerarenopleiding) -
Voeding en horeca: Achtergrondinformatie en onderwijsondersteuning
Deze website van het Katholieke Onderwijs Vlaanderen bevat info over het studiegebied voeding en horeca derde graad. Je vindt er o.a. informatie over:
- actua,
- krachtlijnen,
- leerplannen,
- ondersteunend materiaal,
- pedagogische-didactische aanpak, …
WebsitePedagogisch begeleider -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 9)
Vegetarische gerechten te gebruiken in de les aternatieve keuken, door mij zelf bedacht en uitgeprobeerd.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarisch koken (les 10)
Gerechten voor de vegetarische keuken, door mezelf gebruikt en ontworpen voor de module alternatieve keuken.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 8)
Als praktijkleraar hotel heb ik deze vegetarische gerechten bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten
Voor de module alternatieve keuken (vegetarische gerechten) heb ik deze gerechten als praktijkleerkracht bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Technoresto: Restaurantservice
Op deze Franse site vind je informatie i.v.m. Franse wijnen, kazen, drankjes... Daarnaast is er ook info te vinden over de Franse en Europese gastronomie.
Je kan op de site info zoeken in vijf categorieën:
- technologie,
- productkennis, …
WebsiteLeerkracht