Change, history learning and human rights education : Handboek

Er is een groeiende belangstelling onder historici en de wetenschappelijke gemeenschap in het verkennen van de relatie tussen geschiedenislessen en mensenrechteneducatie. Het idee achter het handboek is de bestaande inspirerende praktijken verder te ontwikkelen en deze beschikbaar te maken voor een breder publiek.

Change is bedoeld om docenten geschiedenis en mensenrechteneducatie met behulp van een gecombineerde pedagogische aanpak de vorige eeuw en het heden te laten verkennen. Daarom worden de kernelementen van geschiedenisonderwijs en mensenrechteneducatie, evenals hun onderlinge interrelatie, geanalyseerd en wordt hierover gereflecteerd. Op basis van deze analyse zijn suggesties voor verdere ontwikkeling van de gecombineerde aanpak gegenereerd en gepubliceerd in dit handboek voor leerkrachten en docenten.

Change is een nieuw handboek voor docenten en leerkrachten op middelbare scholen, in de lerarenopleiding, in musea en gedenkplaatsen, alsmede in niet-formeel onderwijs. Het biedt theoretische en praktijkgerichte perspectieven over het combineren van geschiedenislessen met mensenrechteneducatie. De voorgestelde Change-aanpak verbindt de exploratie van de mensenrechten gerelateerde verandering in het verleden met het vooruitzicht van een bijdrage aan de veranderingen in het heden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan