Een zee van mogelijkheden: Themabundel over water


Water is alomtegenwoordig in ons dagelijks leven. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Ga met je kleuters op onderzoek naar het watergebruik in jullie eigen omgeving en in die van kinderen wereldwijd.

Met de activiteiten van deze bundel onderzoek je samen met de kinderen de verschillende deelthema’s van watergebruik: drinken, wassen, tanden poetsen, naar het toilet gaan, bij de afwas helpen, handen wassen en met water spelen.

In de lesbundel maken jullie kennis met Cynthia, een meisje uit Namibië. Zij toont je hoe zij en haar familie omgaan met water. En jullie ontdekken gelijkenissen en verschillen tussen watergebruik hier en elders.

Op die manier ontstaat er verbondenheid met leeftijdsgenoten in andere landen. En de kleuters wisselen ervaringen uit en leren hun mening en gevoel te uiten.

Stap voor stap onderzoek je het thema water en dat kan leiden tot actie. Inspiratie is te vinden bij het waterlied Dans de water wave, een uitneembaar gedeelte met foto’s en pictogrammen, een interview met Siska Schoeters en achtergrondinformatie over water.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Djapo
Organisatie

Ontdek ook