Daisy-boeken van Luisterpunt


Luisterpunt biedt Daisy-boeken aan voor kinderen met een leesbeperking. Daisy-boeken zijn luisterversies van de gewone leesboeken.

Ja kan ze gratis lezen met de Anderslezen-app op je tablet of smartphone. Je kan de boeken streamen (beluisteren met een internetverbinding) of downloaden (beluisteren zonder internetverbinding).

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie, leesstoornis …).
Lid worden en boeken lenen is gratis.

Samen met ADIBib heeft Luisterpunt de campagne Ik haat lezen opgericht.

Lezen en luisteren tegelijk

Voor kinderen met een ernstige vorm van dyslexie of een andere leesbeperking is lezen vaak gewoon te moeilijk. Zij zeggen dan al snel "ik haat lezen!", terwijl ze wél van leuke verhalen houden.
Met Daisy-boeken kunnen ze toch leesplezier ontdekken en dezelfde boeken lezen als hun leeftijdsgenoten. Ook kunnen ze het gedrukte boek erbij nemen en zo lezen én luisteren tegelijkertijd. Deze vorm van leestraining helpt met de klank-woordassociatie en is voor vele kinderen met dyslexie ook gewoon een aangenamere manier van lezen.
Met de gratis Anderslezen-app kunnen ze trouwens de voorleessnelheid zonder stemvervorming vertragen om op hun eigen tempo mee te volgen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook