Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Jouw onderwijsportaalsite blijft groeien.

Inhoudelijk, dankzij de vele nieuwe bijdragen, ook tijdens deze vakantie. Je maakt immers extra veel kans op een filmticket of gratis bezoek aan Bellewaerde, Aqualibi of Walibi als je tijdens deze vakantie een extra inspanning doet om lesmateriaal, goede sites, praktijkvoorbeelden, ... te delen. 

Maar ook op vlak van projecten en partners:

1. ICT-eindtermen

Deze vakantie werd de projectsite over ICT-eindtermen uitgebreid met enkele heel interessante nieuwe mogelijkheden. Je kon er al bijhouden aan welke ICT-eindtermen je met je leerlingen werkt in de klas via leerobjecten op KlasCement. Je kan nu eigen ICT-activiteiten toevoegen en aanduiden voor welke ICT-eindterm ze van toepassing zijn. De hele ICT-diamant kan je per klas, per schooljaar, per ICT-eindterm, ... opvragen en afdrukken.

Bekijk dus maar al eens http://www.icteindtermen.be

Bij de start van het nieuwe schooljaar zullen we ook een opleiding aanbieden over het gebruik van dit platform en het integreren van ICT-eindtermen in de les.

2. deBuren

Zoals je in deze nieuwsbrief merkt, voegt het Vlaams-Nederlands Huis deBuren momenteel haar unieke bijdragen ook toe aan KlasCement. Het betreft citybooks en radioboeken. Laat deze zomer het ideale moment zijn om er enkele te beluisteren via KlasCement, onderdeel Audio. Klik bij elk radioboek op het PLAY-icoontje bovenaan.

Geniet ervan! Ook van de rest van deze vakantie.