Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Belangrijke mededeling! In de nacht van 23 op 24 mei verhuizen we de servers van KlasCement naar een nieuw datacenter. Dat duurt slechts een paar uurtjes, maar het kan wel 24 uren duren vooraleer alle internetproviders de zgn. IP-gegevens hebben aangepast. Daardoor is de kans heel groot dat KlasCement dinsdag heel de dag onbereikbaar is. We hebben voorlopig helaas geen budget om zo'n verhuis op te vangen via een tweede serverpark dat alles overneemt. Hopelijk verstoort deze onderbreking jouw plannen niet teveel.

Let op! Naast KlasCement, zijn daardoor ook Classy, IT-huis, Didacto, ICT-praktijkdag 19, ICT-praktijkdag NL1, Wai-not, eTwinning en andere educatieve sites op onze server off line. We zullen ook jouw e-mails pas een dag later ontvangen. Wij hebben onze dinsdag dan maar gevuld met vergaderingen ...

In deze nieuwsbrief hebben we verder nog aandacht voor digitale inclusie, talen en ondernemen:

  1. IT-huis geeft gratis tips over didactiek aan volwassenen
  2. Lesmateriaal voor OKAN-klassen en NT2
  3. Nieuwe projectsite: Ondernemen op school
  4. Bijdrage nummer 30 000 op KlasCement

 


1. IT-huis geeft gratis tips didactiek aan volwassenen
TOP

Ben je één van de vele enthousiastelingen die zich inzet binnen het volwassenenonderwijs? Streef je vanuit dezelfde idealen naar digitale inclusie? Dan heeft het IT-huis een aantal tips die jou vast en zeker interesseren. Behalve een tweet zijn deze documenten volledig gratis in te kijken. Je kan ze zelfs aanvullen met tips die je uit eigen ervaring hebt opgedaan. Inmiddels werd de link al 55 keer getweet!

Zo hopen we ook steeds meer leerkrachten actief te krijgen op Twitter, al was het maar om een account te hebben en anderen te volgen, zonder zelf te tweeten. Een voorzichtige start in een leerrijk medium, zeker als je de juiste personen volgt. Bv @ithuis of @klascement.

Ben je benieuwd? Surf naar de website van IT-huis, bij iTips: Pay with a Tweet!

   

2. Lesmateriaal voor OKAN-klassen en NT2
TOP

Meer en meer OKAN-leraren en NT2-docenten voegen hun lesmateriaal toe op de talensite, zodat www.delathoogvoortalen.be een daadwerkelijke steun wordt voor al hun collega's 'Onthaalonderwijs Anderstalige Nieuwkomers' en 'Nederlands Tweede Taal'.

Ontdek de resultaten van hun inzet: alle bijdragen voor OKAN-klassen en alle bijdragen voor NT2.

  Tip om gevonden bijdragen snel terug te vinden: sla ze op onder 'Mijn favorieten' door te klikken op het hartje naast de bijdrage.

 


3. Nieuwe projectsite: Ondernemen op school
TOP

Deze week lanceerde KlasCement een nieuwe projectsite: Ondernemen op school.
Op deze projectsite verzamelen we informatie en activiteiten, maar vooral lesmateriaal en multimedia rond ‘ondernemen op school’. 
Ondertussen zijn er al 120 bijdragen te vinden op de projectsite: documenten, artikels, activiteiten, websites, video’s en interactieve oefeningen. Ook zijn de eerste berichten in het forum verschenen. Deze bijdragen komen van leerkrachten zoals jij, maar ook van organisaties die materiaal aanbieden rond ondernemen op school.
Wil je deelnemen aan een project rond ondernemen? Ben je op zoek naar tips, lesideeën en materiaal rond ondernemen? Neem dan zeker een kijkje op de nieuwe projectsite. Je vindt die via de startpagina van KlasCement bij Projecten of via www.ondernemenopschool.be.

 


4. Bijdrage nummer 30.000 op KlasCement
 

Sofie Gezelle was nog maar een dag lid van KlasCement toen ze besloot dat ze ook haar steentje wou bijdragen. Haar enthousiasme resulteerde in de bijdrage die volgnummer 30 000 meekreeg. Elke bijdrage op KlasCement wordt geïdentificeerd aan de hand van zo'n uniek volgnummer.

Bedankt voor je bijdrage, Sofie!

 

 
 
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1500 fans!