Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Projectsites in deze nieuwsbrief:

  1. Projectsite ICT-eindtermen: Ongekende mogelijkheden op KlasCement
  2. Vind jij dat de bijdragen op eQnet universeel bruikbaar zijn?
  3. Projectsite KlasCement BIS gaat derde jaar in!

 

1. Projectsite ICT-eindtermen: Ongekende mogelijkheden op KlasCement TOP

Vanaf 1 september 2007 werden in het basisonderwijs en in de eerste graad secundair onderwijs nieuwe vakoverschrijdende eindtermen en ontwikkelingsdoelen ingevoerd. Ondertussen ongetwijfeld gemeengoed in de klaspraktijk of ... toch niet?

Ook op dit terrein wil KlasCement inspirerend werken door good practices van andere collega's te delen. Alle lesobjecten die één of meerdere ICT-eindtermen nastreven, zijn herkenbaar aan het diamant-logootje bij de bijdrage en worden op die manier ook ondergebracht in een aparte projectsite ICT-eindtermen. Op dit ogenblik kregen al meer dan 1650 items dit keurmerk.

Zoeken naar een interessante ICT-lestip kan je op verschillende manieren:

  1. Gebruik de zoekfilter op de homepage van KlasCement, duid zeker ICT-eindtermen aan bij het zoekveldje 'projecten'.
  2. Nog gerichter zoeken doe je door de zoekfilter te gebruiken op de projectsite ICT-eindtermen zelf. Hier kan je zelfs verder filteren op een specifieke ICT-eindterm.

Jouw persoonlijke ICT-diamant

Nog veel te weinig KC-leden weten dat ze via de projectsite ICT-eindtermen (klik in de rechterkolom op het logo ICT-eindtermen in de rubriek  Persoonlijke ICT-eindtermen) ook beschikken over een te personaliseren ICT-diamant. Hier kan je lesobjecten op KlasCement, gelieerd aan ICT-eindtermen, onderbrengen. Op deze manier kan deze tool een echt planinstrument worden waarmee je aan directie of inspectie aantoont welke ICT-eindtermen je voor een bepaalde klas in een bepaald schooljaar nastreeft.

Alle inhoud en meer info op http://www.icteindtermen.be

2. Vind jij dat de bijdragen op eQnet universeel bruikbaar zijn? TOP
Op de projectsite eQnet zijn leerkrachten uit verschillende landen bezig met het verzamelen en evalueren van leermiddelen waarvan zij denken dat ze nuttig zijn voor leerkrachten die lesgeven in een ander land. Deze bijdragen zijn als het ware taalonafhankelijk. In het project krijgen deze leermiddelen de eigenschap "travel well". Ze zijn dus universeel bruikbaar voor alle leerkrachten. Of ze zouden dat moeten zijn. Ook jij kan gebruik maken van de bijdragen op eQnet en je kan de bijdragen beoordelen!

Wil je graag je steentje bijdragen? Bekijk dan enkele bijdragen op eQnet en geef met het universeel scoresysteem aan of je de bijdrage(n) al dan niet universeel bruikbaar vindt. Zo kan ook jij een belangrijke bijdrage leveren aan dit project. En misschien zit er een bijdrage tussen waar je al zo lang naar op zoek was. Alvast bedankt!

Help dit project op www.klascement.net/eqnet.
Heb je vragen of wil je graag meer informatie omtrent dit project? Mail dan naar peterb@klascement.net.
  
3. Projectsite KlasCement BIS gaat derde jaar in!  TOP

Uitgebreide cursussen in PDF voor zelfstudie Spaans, Italiaans, Portugees, NT2, ... Maar ook Menswetenschappen, Elektriciteit, Mechanica, Economie. GRATIS! Surf nu naar een uitbreiding van KlasCement die al twee jaar bestaat en steeds populairder wordt, ook al is het materiaal al een paar jaar oud: KlasCement BIS.

Hier vind je ook meer dan 4000 online interactieve oefeningen voor taalonderwijs: invuloefeningen, luisteropdrachten met audio ... Je mag het materiaal hergebruiken en het is zelfs beschikbaar gesteld als 'scorm', wat wil zeggen dat je het kan binnenbrengen in je leeromgeving.

DeDe projectsite blijft zeker nog online tot december 2011 dankzij de steun van het Departement Onderwijs en Vorming. We zoeken intussen naar een oplossing om dit minstens met een jaar te verlengen.

Alle inhoud en meer info op https://www.klascement.net/bis

   
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1300 fans!