Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

 

Beste lid van KlasCement,

De startpagina van KlasCement werd deze week aangevuld met:

  • een overzicht van de trefwoorden die we elke week in de kijker zetten,
  • een overzicht van de speciale dagen en weken die actueel zijn.
We koppelen dit telkens aan bijdragen op KlasCement, zodat je je leerlingen voortdurend met lesmateriaal kan bedienen dat inspeelt op de actualiteit, dankzij de inzendingen die van onze leden, van jou dus,  komen.

 

De huidige actualiteit: kerstvakantie, winter, Kerstmis, Nieuwjaar, ... Geniet ervan!!

In deze nieuwsbrief geven we je de resultaten van enkele wedstrijden die we organiseerden:

  1. Wedstrijd 'Postpakket'
  2. Wedstrijd 'Maand van de leerkracht'
  3. Wedstrijd 'Site van het jaar'

 

1. Wedstrijd 'Postpakket' TOP

De vele winnaars opsommen zou ons te ver leiden. We kregen bijna 200 juiste inzendingen: 'Samenwerking' was het gezochte woord in het kruiswoordraadsel dat in het postpakket zat dat elke school in oktober ontving. De winnaars kregen hun prijzen.

Werd het KlasCement postpakket intussen bij jou op school verspreid, doorgegeven, verdeeld? Je kan er folders en gadgets in vinden van diverse onderwijsorganisaties en aantrekkelijke initiatieven.

2. Wedstrijd 'Maand van de leerkracht' TOP

De hele maand oktober hielden we een wedstrijd waarbij we onze leden vroegen om met zoveel mogelijk collega's te registreren op KlasCement en daarbij zeker de school in te vullen in het persoonlijk profiel op KlasCement. De jury lette ook op het aantal bijdragen, aantal reacties, profielkwaliteit, ... van de leden van die school.

Op de nieuwe Scholenpagina op KlasCement kan je snel vaststellen wie terecht wint.

Een digitaal bord van eno gaat naar het Stella Maris Instituut in Kortrijk met 47 leden.
Het Nickelodeon 'sCoolkids Minifestival wordt binnenkort georganiseerd in de Vrije Basisschool van Meerbeke Ninove dankzij hun 32 KlasCement-leden.

We danken ook jou als je intussen je school, organisatie of firma al invulde in je KlasCement-profiel. Meld aan, kies rechtsboven 'Mijn profiel' en dan 'Wijzig mijn profiel' in de rechterkolom. Je kan dan onderaan jouw jobomgeving toevoegen aan je profiel.

3. Wedstrijd 'Site van het jaar' TOP

Het was spannend! Dankzij de vele stemmen van onze leden in de Clickx 'Site van het Jaar'-verkiezing stonden we één week voor de bekendmaking nog in de TOP5. Helaas besliste de professionele jury er anders over, maar we vonden het toch fijn om tijdens de prijsuitreiking te mogen kennismaken met tal van andere webmasters van de grootste sites van Vlaanderen. In de categorie Educatief won - geheel terecht - Klasse. Bekijk de volledige uitslag!

We selecteerden zelf enkele leden die ons op vele manieren hebben gesteund in de race naar de titel :) Zij ontvangen twee filmtickets.

     
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1300 fans!