Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

 • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
 • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

In deze nieuwsbrief:

 1. ThinkQuest Projects op de 19de ICT-praktijkdag in Leuven op 7 februari 2011
 2. Leerzorgsite gaat sociaal
 3. Leden in de prijzen! Jij ook?

 

1. ThinkQuest Projects op de 19de ICT-praktijkdag in Leuven op 7 februari 2011 TOP
ThinkQuest Projects is een wereldwijd onderwijsinitiatief van de Oracle Education Foundation. Het is een vrolijke, gebruiksvriendelijke en gratis online projectomgeving, ontwikkeld om leerlingen van het basisonderwijs via collaboratief leren samen te brengen.

Met het initiatief zorgt de Oracle Education Foundation voor een veilige schoolomgeving, maar dan op computer. Dus zonder reclame, spam, ongepaste taal of foto’s en zonder ongenode gasten. Via ThinkQuest Projects kunnen je leerlingen zelf interactieve webpagina’s bouwen, online discussiëren en samenwerken aan projecten, binnen de klas, de school of op (inter)nationaal niveau. Zo komen ze in contact met leeftijdsgenoten en culturen uit de hele wereld.

ThinkQuest Projects is een makkelijke manier om leerlingen vertrouwd te maken met de talloze mogelijkheden die het internet hen biedt. Bovendien kan je met een ThinkQuest-project in één klap alle ICT-eindtermen afdekken. En dat met een toepassing die volledig gratis ter beschikking wordt gesteld. Met ThinkQuest Projects leren je leerlingen informatie zoeken, verwerken, bewaren en aan anderen voorstellen, zelfstandig leren, communiceren en creatief vormgeven.

Integreer TQP in je leer– en schoolplan en je bent weer een stap vooruit!

KlasCement kan je niet alleen helpen om lid te worden van deze school- en leeromgeving, maar helpt je ook met de integratie ervan in je klas. Dit via nascholingen, het geven van tips en uitwerken van projecten.

Tijdens de komende ICT-praktijkdag op 7 februari 2011 in KH Leuven, campus Heverlee, staat er een sessie rond ThinkQuest Projects op het programma. De ICT-dag is volzet, maar ... vijf leerkrachten kunnen nog inschrijven voor deze workshop en een andere sessie via een e-mail naar info@ictdag.be met vermelding THINKQUEST PROJECTS.

Wil je meer uitleg of je school registreren, contacteer dan domien@klascement.net

Meer info:
2. Leerzorgsite gaat sociaal TOP
Leerzorgsite aanwezig op Facebook

Sociale netwerken zoals Facebook of Twitter zijn niet alleen plezierig om oude bekenden opnieuw te ontmoeten. Ze kunnen ook een geweldige bron van informatie zijn. Daarom plaatsen we interessante links, opvallende bijdragen of motiverende video's nu ook in de kijken op onze Facebookpagina en Twitter-account. Op deze manier blijf je makkelijk op de hoogte van wat er gebeurt op de projectsite van KlasCement rond het bieden van onderwijs aan kinderen met een beperking.

Klik op "Vind ik leuk" op onze Facebookpagina of volg de Twitter-account om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Wens je op een pedagogische studiedag of andere nascholingsmoment meer informatie over het gebruik van Facebook, Twitter, ... in de klas. Wat kan en wat niet? Hoe veilig ermee omgaan? Contacteer ons.

3. Leden in de prijzen! Jij ook? TOP
We delen voortdurend prijzen uit voor leden die mooie bijdragen leveren op KlasCement: filmtickets van onafhankelijke bioscopen uit heel Vlaanderen. Een overzicht van de bioscopen vind je onderaan op https://www.klascement.net/steun.

De volgende tien KC-leden ontvingen al een filmticket:

 1. Jolien Miermans - Slapen : Hoekenwerk
 2. Amber vanden Berge - Sinterklaas : Lespakket
 3. Renke Van den Broeck - Reis naar Londen : Werkbundels budgetteren
 4. Pieterjan Groenweghe - Germanen : Herkomst, levenswijze
 5. David De Schryver - Reclame : Thema
 6. Johan SchaerlakenPerspectief : Geschiedenis, soorten, opdracht
 7. Fanny Wicheler - Optellen en aftrekken tot twintig met sprong over de tien
 8. Inge Umans - 'Een dief op school' : Taaloefeningen
 9. Tinneke Gielen - Coöperatief rekenen : Bewerkingen
 10. Tim Mariën  -
  >> Testen bij All Aboard 2 : Woordenschat en grammatica
  >> Reading an article : Rent a Rock Star's Home
  >> Reading a newpaper article : Search for a telegenic imam

Proficiat met je mooie bijdrage op KlasCement. Veel dank en nog meer plezier met je filmtickets!

Wil je ook een duofilmticket winnen, voeg dan je waardevol en educatief lesmateriaal toe via www.klascement.net/toevoegen. Oefeningen, artikels, tips, goede sites ... zijn ook welkom!

 
 
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1300 fans!