Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

In deze nieuwsbrief:

  1. ICT-praktijkdag 7 februari 2011 Heverlee: De inschrijvingen starten dinsdag 7.12!
  2. Je kan nog heel even inschrijven voor iSchool!
  3. Forum op leerzorgsite.be voor al je vragen over leerzorg
  4. CST Whizzkids 2011

 

1. ICT-praktijkdag 7.02 Heverlee: De inschrijvingen starten dinsdag 7.12! TOP

Op maandag 7 februari 2011 vindt in KHLeuven campus Heverlee de negentiende ICT-praktijkdag plaats.
Er zijn meer dan 90 sessies waar 700 deelnemers uit kunnen kiezen.

Dit is hét evenement in Vlaanderen waar leerkrachten, ICT-coördinatoren, directies … uit basis- en secundair onderwijs, lerarenopleidingen en volwassenenonderwijs de kans krijgen zich na te scholen in praktijkgerichte ICT-toepassingen.

Thema: Gaming in onderwijs - Serious games. Je kan sessies volgen over WII, Kinect, Augmented reality, Poverty Is Not a Game, Bingel, Monkeytales, Digischool Tools, Gamemaker, Gamescool, games in lager onderwijs, ...

Maar er zijn nog steeds meer klassieke workshops zoals Office 2010, Live@EDU, Educatief gebruik van digiborden, Adobe Premiere Elements, Prezi, wiki's, webquest, web2.0, mindmapping, JClic, video's in de klas, Windowsinstallatie, virtualisatie, draadloos netwerken, Mathcad, CAD, TI-nspire, ... Kortom: voor iedereen! Zelfs voor de toekomstige iPad-gebruiker.

In de sessie 'Te Mal om Ware te zijn' komt veiligheidsexpert Eddy Willems zijn tips delen en 's middags is er een TeachMeet.

Je kan nu al alle sessies en meer informatie bekijken via onze website www.ictdag.be en je planning opstellen. MAAR ... hou er rekening mee dat de site nog niet af is. Er komen nog sessies bij en er zal nog wat wijzigen. Neem dus ook dinsdag nog je tijd.

De inschrijvingen starten dinsdag 7 december om 14u00 via de website.

Vorige keer waren er 300 inschrijvingen in 6 uur tijd. Sommige sessies waren al in één dag volzet. Bovendien is er nu een vroegboekkorting. Wie inschrijft voor de kerstvakantie, betaalt de gewone prijs (60 euro). Vanaf 25.12 vragen we 70 euro.

Zorg dat je er tijdig bij bent en graag tot 7 februari 2011!

2. Je kan nog heel even inschrijven voor iSchool! TOP
Na de kerstvakantie start het IT-huis met een nieuwe iSchool–periode. De huidige iSchool-periode is alvast een succes!

Het IT-huis is een project met als doel de digitale kloof te helpen dichten. Hiervoor bieden we scholen  ondersteuning op maat om ICT-brede school te worden.

Scholen die deelnemen aan iSchool worden gestimuleerd om (groot)ouders van leerlingen naar de school te halen om initiatielessen computer en/of internet te volgen. Omdat we scholen hierin zo optimaal mogelijk willen ondersteunen bieden we een gratis nascholing aan. Scholen kunnen ook rekenen op een financiële tegemoetkoming per kansarme ouder of grootouder die aan de les deelneemt. Meer informatie kan je vinden op de website van het IT-huis.

Ben je een school met een ICT-brede visie of wil je zo’n school worden, schrijf je dan in voor de iSchool. Indien je interesse hebt kan je mailen naar Maggy Demasure op info@ithuis.be of bellen naar 09/221.54.56. De inschrijvingsdocumenten worden daarna opgestuurd. Extra vragen beantwoorden we graag via mail of tijdens een persoonlijk gesprek.
  
3. Forum op leerzorgsite.be voor al je vragen over leerzorg TOP
De leerzorgsite is de projectsite van KlasCement waar bijdragen met een speciale meerwaarde in het kader van zorg verzameld worden. Het is dan ook de uitgelezen plaats om een forum te plaatsen waar leerkrachten, zorgleerkrachten en begeleiders van kinderen met speciale noden met hun vragen terecht kunnen. Sinds deze week hebben hiervoor dit forum voorzien, wacht dus niet langer om je ervaringen te delen.
 
4. CST Whizzkids 2011 TOP

Whizzkids 2011 is een ICT-internetwedstrijd die open staat voor leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar uit het basisonderwijs.

Actieve betrokkenheid van de kinderen en ondersteuning van de leerkrachten zijn de doelstellingen.

Wie ooit deelnam, blijft meedoen. Schrijf je klas dus ook in voor deze spannende, leerrijke, attractieve en innovatieve ICT-wedstrijd waardoor je leerlingen bovendien ook met alle met ICT-eindtermen in aanraking komen.

FINALE: 11 mei 2011 in PAC Gent. Maar eerst zijn er voorrondes!

Info en inschrijven tot vrijdag 15 januari 2011 via de Whizzkids website www.ict4whizzkids.eu!  

 
 
Lees over de merkwaardige verjaardagsstatistiek van onze leden op Facebook of Twitter. Al 1300 fans!