Archief filteren



Deze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

In deze nieuwsbrief nemen we twee projecten op die ons hart gewonnen hebben:

  1. De eerste Vlaamse Technologie Olympiade
  2. Belgische Kever passeert niet onopgemerkt in Mexico: STEL EEN VRAAG

In een volgende nieuwsbrief: allerlei winnaars van de wedstrijden die we organiseerden (Postpakket, Clickx Site van het Jaar, Dag van de leerkracht)!

 

1. De eerste Vlaamse Technologie Olympiade TOP

Dit schooljaar wordt de eerste Vlaamse Technologie Olympiade georganiseerd. Naar analogie met andere wetenschapsolympiades wordt dit een prestigewedstrijd met hoge visibiliteit. Onder het wakend oog van prof. vice rector Bart De Moor, worden leuke wedstrijdvragen opgesteld tijdens de voorronde en de finale...!

Om het belang van deze olympiade te onderstrepen is er een ruime prijzenpot voorzien ter waarde van € 5000! Bovendien krijgt iedere deelnemer sowieso een attentie! De proclamatie gebeurt door Vlaams minister van Innovatie, mevr. Ingrid Lieten!

Via deze wedstrijd laten we ook jouw technisch talent uitblinken! Schrijf jouw klas in via deze website en begin het technologieavontuur...

Doelgroep: Leerlingen van de derde graad secundair onderwijs, met feeling voor exacte wetenschappen en techniek.
Wanneer: Voorronde op woensdagmiddag 9 februari 2011 in de eigen school. Finaleronde op woensdagmiddag 16 maart 2011 in Brussel.

Meer informatie vind je in de bijdrage op Klascement en op de website van TechnologieOlympiade.

Eén maand lang zetten we deze TechnologieOlympiade graag in de kijker! Speel de info ook door aan je collega!

 

2. Belgische Kever passeert niet onopgemerkt in Mexico: NEEM DEEL!
TOP

Soms heb je zo van die contacten of projecten (of leerlingen) die eruit springen, die net iets beter zijn, iets meer origineel, ... Evy Raes ontwikkelde zo'n knap project voor JOUW leerlingen.

Evy reist rond in Mexico. Ze laat zich rijden door Pablo de Kever. Pablo beaantwoordt ook al jouw vragen over Mexico! Vlaamse en Nederlandse kinderen die nog vragen hebben voor Pablo de Kever moeten zich reppen.

De Antwerpse fotografe Evy Raes, die aan het stuur zit van Pablo, is al over halfweg op haar bijzondere reis door Mexico. De groen geschilderde Volkswagen Kever laat zich vier maanden lang helemaal leiden door de vragen die de kinderen op haar blog zetten, een blog die al meer dan 16.000 bezoekers kreeg. Ook in Mexico passeert Pablo niet onopgemerkt.

Meer informatie vind je op een aantal websites:

 
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Bijna 800 fans!