Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Er zijn soms wedstrijden waar we niet zo veel reactie op krijgen, terwijl de inspanning heel klein is. Maar voor de Clickx-wedstrijd 'Site van het Jaar 2010' merken we een enorme respons. Laat dat nu net een wedstrijd zijn waarin niet alleen jij iets kan winnen, maar vooral KlasCement zelf. Honderden gebruikers hebben ons al laten weten dat ze gestemd hebben en tonen daarmee hun steun en waardering. Dat stimuleert ons natuurlijk nog 't meest.

Heb jij nog niet gestemd voor KlasCement in de verkiezing als 'Site van het Jaar 2010'? Lees alles over de procedure en de vele prijzen. We kunnen elke stem gebruiken! Jouw stem telt voor 70% mee. De professionele jury voor 30%.

In deze nieuwsbrief:

  1. Klik Mee met Byte Me!
  2. ICTDAG 7.2.2011 Leuven: Gezocht Lesgevers
  3. IT-huis laureaat E-dinges Awards
1. Klik Mee met Byte Me! TOP
Jaarlijks zet Telenet Foundation een project in de kijker dat de digitale kloof wil overbruggen. Dit resulteert in een volledige dag waarin volop aandacht uitgaat naar de digitale kloof. Concreet wil de Foundation met Klik Mee twee doelstellingen realiseren: enerzijds de digitale kloof in de aandacht brengen en anderzijds fundraising voor een vzw die zich inspant om de digitale kloof te verkleinen. Daarom zet de organisatie op 24 november van 7 tot 19 uur, voor het tweede jaar op rij, dit groots project op, ditmaal in het station Gent-Sint-Pieters.

Dit jaar heeft Telenet Foundation voor het Byte Me!-project gekozen. Byte Me! is een samenwerking tussen Jeugdwerknet, vzw Jong en het IT-huis. Concreet ontwerpen deze drie partners een speelse werkvorm gebaseerd op de games based learning methodiek. De NuGame leert maatschappelijk kwetsbare jongeren de nodige technologische vaardigheden om mee te kunnen in socio-professionele wereld. NuGames steken oude spellen in een nieuw jasje of introduceren een heel nieuwe manier van spelen. De NuGames zijn activiteiten zoals een stadsspel die media en technologie als een instrument gebruiken om nieuwe en verfrissende ervaringen te creëren. Jeugdwerkers kunnen de NuGame gebruiken als vertrekpunt of als totaalpakket in jeugdwerk. Zo wordt ook hen een betere omkadering geboden om de problematiek van de digitale kloof op een constructieve wijze aan te pakken.

Op woensdag 24 november zullen alle Byte Me!-partners de handen uit de mouwen steken om de digitale kloof nog eens extra scherp in het daglicht te plaatsen. Het station verandert heel even in een digitaal paradijs waar volop geoefend en plezier beleefd kan worden. En de website http://www.klikmee.be telt ook mee! Voor elke klik op 24 november op klikmee.be, stort de Foundation immers een vast bedrag aan Byte Me!
2. ICTDAG 7.2.2011 Leuven: Gezocht Lesgevers TOP
De 18de ICT-praktijkdag was heel succesvol. Je vindt hier 100 reacties via Twitter. U was een ongelooflijk publiek!

Intussen zijn de voorbereidingen gestart voor de 19de ICT-praktijkdag op maandag 7 februari 2011 in KH Leuven. Wens je er nauwer bij betrokken te worden als
  • lesgever over een ICT-toepassing (voorbeelden van sessies);
  • medewerker bij opbouw en afbouw op 5, 6 en/of 7 februari;

laat dan iets weten via mail. We voorzien natuurlijk een vergoeding voor je inzet.

Getuigenis: "Ik help met plezier mee bij de opbouw van elke ICT-dag omdat ik dit zie als een verrijking voor mezelf. Je leert evenementen organiseren, je komt ICT-trucjes te weten van andere geroutineerde ICT'ers, het is een weekend teambuilding, ..."

NIEUW: TeachMeet

Noteer 7 februari 2011 in je agenda. Het wordt een ongelooflijke ICT-praktijkdag met heel wat nieuwigheden. Een eerste wijziging is dat we de beursvloer van de ICT-praktijkdag ter beschikking stellen aan enkele leerkrachten die een TeachMeet zullen organiseren. Meer info over onze aanpak volgt later ...

NIEUW: Vroege Vogel Prijs

Het is nog niet helemaal zeker, maar omdat we slechts een beperkte tijd hebben tussen twee ICT-praktijkdagen, denken we eraan om een korting te geven aan wie vroeg inschrijft. We willen immers nog voor de kerstvakantie zoveel mogelijk inschrijvingen. De inschrijvingen starten omstreeks 8 december. Wees er dan als de kippen bij en schrijf in voor 24 december om die kortingsprijs te genieten met je school.

Zie ook www.ictdag.be (Voorlopig nog alle info over ICT-dag 18, over twee weken wordt dit de website voor ICT-dag 19.

3. IT-huis laureaat E-dinges Awards TOP
Dankzij de selectie van het IT-huis als één van de 10 laureaten in de E-dinges Awards, werd van ons project dat allerlei organisaties en scholen ondersteunt in initiatieven die de digitale kloof dichten, een knap promofilmpje gemaakt.

Kijk en luister: Maggy stelt het IT-huis voor (Youtube)!

De Awards werden gewonnen door E-Lab, Ithaka en KureghemNet. We wensen alle laureaten en winnaars van harte proficiat. Bekijk hun promofilmpjes via de website van het E-dingesfestival dat VANDAAG in het Vlaams Parlement plaats vindt. Tot straks?
 
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Bijna 1500 fans! Kom erbij!