Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

KlasCement bouwt ook in Vietnam aan het onderwijs!
Weet je nog dat KlasCement vorig jaar een oproep deed om mee te bouwen aan een schooltje in Vietnam? Met onder andere uw steun is 4kidsinvietnam er in geslaagd om in een klein schooltje in Phieng Luong 105 schoolbanken, 6 kasten, 9 bureaus met stoelen en 9 schoolborden te installeren. De leerkrachten, directie, ouders en leerlingen in het schooltje waren in de wolken! Meer informatie over het resultaat vind je op de website www.4kidsinvietnam.be. Ben je nog op zoek naar een concreet mondiaal project voor je school? Doe dan mee aan de actie 'scholen voor scholen'.

In deze nieuwsbrief:

  1. KlasCement aanwezig op verschillende beurzen in november - Breng ons een bezoekje!

 

1.  KlasCement aanwezig op verschillende beurzen in november - Breng ons een bezoekje! TOP
In de tweede helft van november bevindt KlasCement zich op enkele interessante beurzen met een stand of met workshops.
In deze nieuwsbrief nodigen we je graag uit.
  1. 19.11 & 20.11: KlasCement op E-dingesfestival in Brussel: E-dinges, over leven in digitaal Vlaanderen: KlasCement is erbij
  2. 24.11: KlasCement op Edubit in Brussel: ThinkQuest Projects, een gratis leeromgeving voor het basisonderwijs
  3. 25.11 & 26.11: KlasCement op Media & Learning in Brussel
  4. 24.11 & 25.11: KlasCement op I&I in Utrecht: KlasCement.nl
1) 19.11 & 20.11: KlasCement op E-dingesfestival in Brussel: E-dinges, over leven in digitaal Vlaanderen: KlasCement is erbij
Moeten politici twitteren? Wat doe je tegen cyberpesten? Kunnen slimme camera's het fileprobleem oplossen? Hebben robots rechten? Hoe ziet het ziekenhuis van de toekomst eruit? Dat kom je te weten op E-dinges, een technologiefestival in het Vlaams Parlement op 20 november 2010. Een dag vol interactieve demo's en levendige debatten, infostands en foto- en filmreportages. KlasCement is aanwezig met een infostand en Bram Faems van het KC-team geeft tijdens de workshopdag op 19 november een sessie over het gebruik van de computer bij kinderen met lees- en spelmoeilijkheden.

Nog even kort: E-dinges, over leven in digitaal Vlaanderen, in het Vlaams Parlement, met een workshopdag op 19 november en een festivaldag op 20 november. Praktische info op de website van E-dinges.


2) 24.11: KlasCement op Edubit in Brussel: ThinkQuest Projects, een gratis leeromgeving voor het basisonderwijs
Op 24 november 2010 zal KlasCement in opdracht van Oracle ThinkQuest Projects voorstellen op de Edubit Studiedag te Neder-Over-Heembeek.

ThinkQuest Projects (TQP) is een vrolijke, gebruiksvriendelijke en gratis online projectomgeving, ontwikkeld om leerlingen en leerkrachten uit het basisonderwijs via collaboratief leren (wereldwijd) samen te brengen. Leerlingen kunnen er zélf interactieve webpagina’s bouwen, online discussiëren en samenwerken aan projecten binnen de klas, school of op (inter)nationaal niveau. Met TQP werk je samen aan het ontwikkelen van 21ste-eeuwse vaardigheden als kritisch denken, teamwerk, communicatie, creativiteit, technologie, zelfontplooiing en kennis van andere culturen. Je leerlingen vergaren nuttige kennis in groepsverband. Het maakt van je leerlingen echte multimedia-auteurs.

Meer info: waar en wanneer - de sessie - inschrijvingen.


3) 25.11 & 26.11: KlasCement op Media & Learning in Brussel

Media & Learning is een tweedaagse conferentie met aandacht voor de laatste ontwikkelingen, diensten en gebruik van media in het onderwijs en bij opleidingen. De conferentie richt zich zowel naar de beleidsmakers als de gebruikers (leerkrachten). Voorbeelden van goed gebruik worden getoond en ervaringen uit heel Europa worden samengebracht. Media & Learning vindt plaats in Brussel op 25 en 26 november 2010 in de gebouwen van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Op vrijdag zal KlasCement ook aanwezig zijn met het verhaal over het delen van multimedia via KlasCement.

Meer info: de conferentie - registeren


4) 24.11 & 25.11: KlasCement op I&I in Utrecht: KlasCement.nl
KlasCement plaatst een stand op de 20ste I&I conferentie in Lunteren, nabij Utrecht. I&I is een tweedaagse met sessies voor ICT-coördinatoren in secundair onderwijs. Er zijn interessante keynote sprekers en meer dan honderd workshops en seminaries. Er is een beursruimte met zowat alle onderwijs-en-ICT initiatieven uit Nederland. Er is het ICT-café met doorlopende presentaties over skypen en Twitter in de klas, iPhone-applicaties, wiki's en blogs, open bron en open leermaterialen. Inschrijven – even waarschuwen voor Nederlandse tarieven, maar toch is het zeker een heel interessante beurs - kan via www.ieniconferentie.nl. En wat gaat KlasCement daar doen? Ons Nederlandse luik https://www.klascement.net promoten en vooral zoeken naar moderatoren en ondersteuning. Want we krijgen spontaan steeds meer leden en inzendingen uit Nederland.
  
 
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Bijna 1300 fans!