Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

 • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
 • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Vul je school nu meteen aan in je profiel op KlasCement, mail ons en maak met de hele school kans op:

 • Basisonderwijs
  Een bezoek van Nickelodeon 'sCoolKids met Grietje, SpongeBob en De Choco Gang
 • Secundair, volwassenen of hoger onderwijs (enkel docenten lerarenopleiding)
  Een eno digitaal bord

Alle info en tips over deze wedstrijd

Verder in deze nieuwsbrief:

 1. KlasCement TIP: Leerzorg: Filter KC-inhoud op beperkingen
 2. Beurzen waar je ons in november 2010 kan vinden
1. KlasCement TIP: Leerzorg: Filter KC-inhoud op beperkingen TOP
Jongeren met een beperking verdienen aangepast lesmateriaal. Zorgleerkrachten uit het gewoon en buitengewoon onderwijs en organisaties die werken met kinderen met een beperking delen op Leerzorgsite.be dat lesmateriaal dat ze ontwikkelden met het oog op de speciale behoeften van deze leerlingen.

Op de site vind je werkblaadjes met extra visualisatie, aangepast taalgebruik en duidelijke opmaak. Maar je verbreedt ook je kennis dankzij de artikels, foto's, video's en aankondigingen van evenementen. Alle inhoud wordt bovendien gefilterd op beperking: communicatief, visueel, auditief, motorisch, verstandelijk, leerstoornis, emotioneel...

Bezoek de Leerzorgsite via http://www.leerzorgsite.be 
2. Beurzen waar je ons kan vinden TOP
KlasCement geeft graag wat aandacht aan deze beurzen en evenementen waar we in de tweede helft van november een stand hebben of sessies geven:
 • ICT-praktijkdag - Hasselt - maandag 15 november
  Een dag met 70 hands-on computerworkshops en presentaties over ICT in het onderwijs, gegeven door en voor leerkrachten en ict-coördinatoren uit basis-, secundair, hoger en volwassenenonderwijs.
 • E-dingesfestival - Brussel
  • vrijdag 19 november
   De E-dinges workshopdag wil een bron van inspiratie zijn voor mensen die binnen hun eigen werking ICT effectief willen inzetten. Zo wil de workshopdag een brug slaan tussen organisaties die systematisch en actief ICT gebruiken in hun activiteiten, en zij die er (nog) geen of weinig gebruik van maken. Tijdens deze workshopdag wordt er gefocust op de volgende thema’s: methodieken voor specifieke (moeilijk) bereikbare doelgroepen, opleiding van vrijwilligers en/of medewerkers, tips voor (goedkope) hard- en software, goede praktijkvoorbeelden en getuigenissen van collega’s.
  • zaterdag 20 november
   Een technologiefestival in het Vlaams Parlement. Volg een hele dag interactieve demo's en levendige debatten, bezoek de infostands en bekijk foto- en filmreportages. De digitale samenleving wordt tastbaar op E-dinges.
 • Edubit - Brussel - woensdag 24 november
  Studiedag voor ICT-coördinatoren. Over ICT-beleid op school (aandacht voor ict-beleidsplan, cloud computing, ict-organigram in scholengroep) en e-learning.
 • i&i - Utrecht - wo & do 24 en 25 november
  Conferentie met workshops en presentaties voor en door ict-coördinatoren. Aandacht voor innovatie.
 • Media and Learning - Brussels - Th & Fr 25 and 26 november
  Bringing together practitioners and policy makers, this two day conference will highlight the latest developments, services and uses of media in education and training. Media & Learning offers workshops to conference participants on media-based practices and applications designed to enhance learning, these workshops are being led by winners and finalists of the MEDEA awards and so represent some of the most successful applications of media in European education and training.
Tot slot wensen we het eTwinning-project van harte proficiat met het 5-jarig bestaan. eTwinning werd de eerste drie jaar uitgebouwd vanuit KlasCement en groeit intussen verder onder de vleugels van het Departement Onderwijs. Interesse om via ICT-gebruik eens Europees te gaan met je leerlingen? Dan is eTwinning ongetwijfeld iets voor jou! Laagdrempelig, veel geïnteresseerde partners en leerrijk!
 
Volg deze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Bijna 1200 fans!